Gyengénlátóknak
iskolalogó

Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium

9400 Sopron, Deák tér 51 • • 06-99/311-767 • 06-20/824-6050

Tájékoztató a központi írásbeli felvételi vizsgáról

Tisztelt Szülök! Kedves nyolcadikos Diákok!

Intézményünk a 2017/2018. tanévre a következő két tanulmányterületen várja a tanulók jelentkezését:

001 – Gimnázium - 4 évfolyamos; „általános” kerettantervre épülő gimnáziumi osztály

011 – Szakgimnázium - 4 évfolyamos; szakgimnáziumi és szakképzési kerettantervre épülő egészségügyi ágazati szakgimnáziumi osztály

Az iskola az általános kerettantervű gimnáziumi és az egészségügyi szakgimnáziumi osztályba történő felvételi kérelmek elbírálásánál is előírja a központilag szervezett, a középfokú iskola kilencedik évfolyama számára összeállított írásbeli vizsga letételét magyar nyelv és matematika tantárgyakból.

A sajátos nevelési igényű diákok számára a felvételhez szükséges, hogy a tanulók rendelkezzenek a szakértői bizottság érvényes szakvéleményével.

A felvételi eljárás során iskolánk központi írásbeli vizsgát hirdet 2017. január 21-re.

A vizsgára jelentkezni a „Tanulói jelentkezési lap” kitöltésével lehet, amit legkésőbb 2016. december 9-ig kell eljuttatni az iskola címére (Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium; 9400 Sopron, Deák tér 51.; OM 030705).

Kérjük, hogy a jelentkezési lapot nyomtatott nagybetűkkel, körültekintően töltsék ki. Sajátos nevelési igényű tanuló esetén csatolják a szakértői bizottság véleményét és a szülő írásos kérelmét a speciális vizsgakörülményekre vonatkozóan! Ezek hiányában nem áll módunkban biztosítani a speciális feltételeket.

A „Tanulói jelentkezési lap” beszerezhető az általános iskolai osztályfőnököknél, vagy szükség esetén letölthető erre a linkre kattintva.

Az egységes írásbeli felvételi vizsgára 2017. 01. 21-én 10.00 órakor kerül sor az iskolában. A vizsga részleteiről (menete, pótló írásbeli felvételi vizsga időpontja, a kiértékelt dolgozatok megtekintése, értesítés az írásbeli eredményekről) a későbbiekben adunk tájékoztatást.     

Azok a diákok, akik 2017 szeptemberétől iskolánkban szeretnék megkezdeni középiskolai tanulmányaikat, 2017. február 15-ig kell, eljuttassák felvételi jelentkezési lapjukat intézményünkbe. A jelentkezést követően 2017. március 2. és 4. között kerül sor a szóbeli meghallgatásra, majd a Felvételi Központtal történt egyeztetést követően 2017. április 26-ig küldi meg az iskola a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.