Gyengénlátóknak
iskolalogó

Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium

9400 Sopron, Deák tér 51 • • 06-99/311-767 • 06-20/824-6050

Tájékoztató a központi írásbeli felvételi vizsgáról

Tisztelt Szülök! Kedves nyolcadikos Diákok!

Intézményünk a 2018/2019. tanévre a következő két tanulmányterületen várja a tanulók jelentkezését:

001 – Gimnázium - 4 évfolyamos; általános kerettantervre épülő gimnáziumi osztály

011 – Szakgimnázium - 4 évfolyamos; szakgimnáziumi és szakképzési kerettantervre épülő egészségügyi ágazati szakgimnáziumi osztály

Az iskola az általános kerettantervű gimnáziumi és az egészségügyi szakgimnáziumi osztályba történő felvételi kérelmek elbírálásánál is előírja a központilag szervezett, a középfokú iskola kilencedik évfolyama számára összeállított írásbeli vizsga letételét magyar nyelv és matematika tantárgyakból.

A sajátos nevelési igényű diákok számára a felvételhez szükséges, hogy a tanulók rendelkezzenek a szakértői bizottság érvényes szakvéleményével.

A felvételi eljárás során iskolánk központi írásbeli vizsgát hirdet 2018. január 20-ra.

A vizsgára jelentkezni a „Tanulói jelentkezési lap” kitöltésével lehet, amit legkésőbb 2017. december 8-ig kell eljuttatni az iskola címére (Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium; 9400 Sopron, Deák tér 51.; OM 030705).

Kérjük, hogy a jelentkezési lapot nyomtatott nagybetűkkel, körültekintően töltsék ki. Sajátos nevelési igényű tanuló esetén csatolják a szakértői bizottság véleményét és a szülő írásos kérelmét a speciális vizsgakörülményekre vonatkozóan! Ezek hiányában nem áll módunkban biztosítani a speciális feltételeket.

A „Tanulói jelentkezési lap” beszerezhető az általános iskolai osztályfőnököknél, vagy szükség esetén letölthető erre a linkre kattintva.

Az egységes írásbeli felvételi vizsgára 2018. január 20-án 10.00 órakor kerül sor az iskolában. A vizsga részleteiről (menete, pótló írásbeli felvételi vizsga időpontja, a kiértékelt dolgozatok megtekintése, értesítés az írásbeli eredményekről) honlapunk további menüpontjaiban tájékozódhatnak.     

Azoknak a tanulóknak, akik 2018 szeptemberétől iskolánkban szeretnék megkezdeni középiskolai tanulmányaikat, 2018. február 19-ig kell eljuttatniuk felvételi jelentkezési lapjukat intézményünkbe. A jelentkezést követően 2018. március 1. és 3. között kerül sor a szóbeli meghallgatásra, majd az Oktatási Hivatallal történt egyeztetést követően 2018. április 27-ig küldi meg az iskola a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.