Gyengénlátóknak
iskolalogó

Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium

9400 Sopron, Deák tér 51 • • 06-99/311-767 • 06-20/824-6050

Tanulmányterületek

Gimnázium

0001

A rögzített telephelyi tanulmányi terület: 4 évfolyamos; általános kerettantervre épülő gimnázium.

Emelt szintű oktatás biológia, informatika, idegen nyelv (angol és német nyelv), magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem tantárgyból folyik.

A tanulmányi területen oktatott első idegen nyelv az angol vagy a német nyelv, a második idegen nyelv az angol, a német vagy a horvát nyelv.

A tanulmányi területre való felvételi kérelmek elbírálásakor az intézmény a tanulmányi eredményeken, továbbá a központilag kiadott egységes, kompetenciaalapú feladatlapokkal megszervezett írásbeli vizsga eredményein kívül a helyben szervezett szóbeli vizsga eredményeit is figyelembe veszi.

Megjegyzés: A sajátos nevelési igényű, illetve beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók jelentkezése esetén a felvételhez szükséges, hogy a tanulók rendelkezzenek a szakértői bizottság csatolt, érvényes szakvéleményével. A felvételi kérelmek elbírálásánál a tanulmányi eredményeket, a felvételi elbeszélgetés eredményeit, illetve az illetékes szakértői bizottság szakvéleményét veszi figyelembe.

 
Szakgimnázium: Egészségügy I.

0011

A rögzített telephelyi tanulmányi terület: 4 évfolyamos; szakgimnáziumi és szakképzési kerettanterve épülő egészségügyi ágazati szakgimnázium

A tanulmányi területen oktatott első idegen nyelv az angol vagy a német nyelv.

Emelt szintű oktatás biológia, informatika, idegen nyelv (angol és német nyelv), magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem, illetve egészségügy ismeretek tantárgyakból folyik.

Megjegyzés: A szakgimnáziumban végzettek szakmai érettségi vizsgát tesznek, általános ápolási és egészségügyi asszisztens szakképesítést szerezhetnek. Az oktatási rendszerben maradók a 13. évfolyam után gyakorló ápoló, a 14. évfolyamot követően ápoló államilag elismert OKJ-s szakmát szerezhetnek.

A szakgimnáziumi képzés kilencedik évfolyamára történő jelentkezés esetén a felvételi kérelmek elbírálásánál a tanulmányi eredmények, a pályaalkalmassági beszélgetés és az egészségügyi alkalmasság a meghatározó.

 

Szakgimnázium: Előadóművészet XLII.

0012

A rögzített telephelyi tanulmányi terület: 4 évfolyamos; szakgimnáziumi és szakképzési kerettanterve épülő előadóművészet ágazathoz tartozó szakgimnázium.

A tanulmányi területen oktatott első idegen nyelv az angol vagy a német nyelv.

Emelt szintű oktatás biológia, informatika, idegen nyelv (angol és német nyelv), magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem, illetve táncos ismeretek tantárgyakból folyik.

Megjegyzés: A szakgimnáziumban végzettek szakmai érettségi vizsgát tesznek, előadóművészeti program- és projektszervező szakképesítést szerezhetnek. Az oktatási rendszerben maradók a 13. évfolyam után színházi táncos II., a 14. évfolyamot követően színházi táncos I. államilag elismert OKJ-s szakmát szerezhetnek.

A szakgimnáziumi képzés kilencedik évfolyamára történő jelentkezés esetén a felvételi kérelmek elbírálásánál a tanulmányi eredmények, a pályaalkalmasság és az egészségügyi alkalmasság a meghatározó.