Gyengénlátóknak
iskolalogó

Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium

9400 Sopron, Deák tér 51 • • 06-99/311-767 • 06-20/824-6050

12. a „Legyen zöldebb” csapata az Egyetemfoglalón

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara 2018. december 13-án szervezte „Egyetemfoglaló” játékos közgazdaság témájú vetélkedőjét, melyre iskolánkat a 12. a osztályból Horváth Fanni, Pintér Eszter, Nyerges Marcell, Gárdai Benedek és Müller Zsolt képviselték. Felkészítő tanáruk: Kedei Imola.

A vetélkedő témaköre a fenntartható, zöld turizmushoz kapcsolódott, előfeladatként saját városunk egy szabadon választott, de széles körben jól ismert attrakciójának fenntartható és zöld turizmus irányába ható fejlesztési lehetőségeit kellett bemutatni egy 3 perces videóban.

Csapatunk a városi uszodánál egy parkolóház kialakítását tervezte, majd onnan elektromos közösségi közlekedési eszközökkel a Károly-kilátó és a Muck környékének energiahatékony turisztikai fejlesztését mutatta be a videófilmben.

A vetélkedő maga egy projekt – feladat kivitelezése volt: a csapatok egy képet kaptak, és a kép alapján az ökoturizmus, környezetvédelem, fenntarthatóság, fogyatékkal élők bevonásával egy turisztikai programcsomagot kellett kínálni. Erről egy plakátot és egy 2 perces bemutatót készítettek el a csapatok időre.

A vetélkedőre a megyéből 22 csapat érkezett, iskolánk csapata ötödik lett a megmérettetésen.