Gyengénlátóknak
iskolalogó

Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium

9400 Sopron, Deák tér 51 • • 06-99/311-767 • 06-20/824-6050

Avar Gergely sikere

A Károli Gáspár Református Egyetem kommunikáció és média alapszakán ebben a tanévben diplomázik Avar Gergely iskolánk volt tanulója. Az elmúlt négy évben sok minden megváltozott a fiú életében, de továbbra is operatőr szeretne lenni.

Gerit négy évvel ezelőtt már bemutattunk újságunkban (Amatőr színjátszó és operatőr, Soproni Téma, 2016. március 9.). Az akkor még kissé félszeg fiatalember az Eötvös-iskola speciális nevelési igényű tanulóknak kialakított osztályában érettségizett. A drámapedagógia és örök szerelme, a videokészítés segített önmagára találnia és kiteljesednie. A dESZKa Társulat tagjaként töltött öt év során megtanult csoportban dolgozni, és rengeteget fejlődött a verbális készsége. 12. osztályban egy Ady-verset feldolgozó videoetűdjével indult két filmfesztiválon is. Évek óta filmez a SopRock táncegyesületnek. Az ígéretes fiú most már Budapesten egyetemistaként fejleszti képességeit. 

– Már gimnazistaként bejárogattam a Sopron TV-hez, ahol Riba Szabolcs operatőrnek köszönhetően megalapozhattam a szakmai ismereteimet – mesélte Geri. – Az egyetemi évek során bepillanthattam több televízió többféle műsorának készítésébe is, amelyek mind-mind hozzájárultak a szakmai tapasztalatszerzéshez. Két nyári gyakorlatomat egy budai kerületi tévénél töltöttem, ahol tovább mélyítettem a tudásomat.

A fiúban sok minden megvan, ami egy kiváló televíziós műsorkészítő sajátja: vonzza a terepen végzett munka, imád szerepelni, hajtja az örök kíváncsiság. Egyelőre a szakdolgozat elkészítése foglalkoztatja, aztán szeretné folytatni tanulmányait kommunikáció és médiatudomány mesterszakon. Hogy visszajön-e Sopronba, az még a jövő zenéje. A fővárosban kinyíltak számára a lehetőségek, jó néhány barátot is szerzett. Álma, hogy néhány év múlva egy helyi tévé operatőrjeként építhesse szakmai karrierjét.

https://www.sopronitema.hu/hirek/soproni-fiatalok/kuzdj-az-almodert