Gyengénlátóknak
iskolalogó

Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium

9400 Sopron, Deák tér 51 • • 06-99/311-767 • 06-20/824-6050

Dalárda és tánckör

Zene, ének, tánc | Základná škola Lajosa Tarczyho s vyučovacím jazykom  maďarským ChotínAz Eötvös- és Roth-középiskolában működő dalárda és tánckör a csoportszellemet hétvégi edzőtáborok szervezésével szeretné élénkíteni. Mindkét iskolában szívesen látják a táncra és a felhőtlen hangulatra nyitott tanulókat.

Margittai Endréné – ahogy arról már korábban beszámoltunk újságunkban (Diákdalárda és tánckör, Soproni Téma, 2018. április 11.) – hosszú évek óta töretlen lelkesedéssel vezeti az Eötvös-iskolában és a Rothban működő dalárdát és tánckört. Tavaly – egy pályázat jóvoltából – háromnapos edzőtábort szervezhetett a néptánckör tagjainak.

– Akkor még nem sejtettük, hogy ez a tábor lesz az év egyik legnagyobb ajándéka – mesélte Rozika. – Egészen márciusig a csoportjaink szakkörszerűen működtek, a vírushelyzet miatt azonban kezdetben még tarthattunk próbákat úgy, hogy a diákok nem fogták meg egymás kezét, aztán teljesen fel kellett függesztenünk a működésünket. Nem tudtunk részt venni olyan fesztiválokon – például a keszthelyi Helikonon –, amelyekre már felkészültünk.

A tábor felejthetetlen élményekkel gazdagította a résztvevőket: külsős oktatóktól kaphattak mintát a diákok. Élő táncházban ropták a csoport öregjei és fiataljai a Fajkusz Banda muzsikája kíséretében.

– Ha a vírushelyzet engedi, a pozitív tapasztalatokból merítve október végére újabb edzőtábort szervezünk – tette hozzá az eltökélt vezető. – Novemberre szeretnénk feleleveníteni az előző évek tananyagát, hogy ugrásra készek legyünk, ha hirtelen alkalmunk adódik valamilyen szereplésre, esetleg benevezni valamilyen megmérettetésre. Hatalmas öröm számomra, hogy a közösség tagjai együtt maradtak. A végzősökön kívül csak egy-két diák morzsolódott le, így a nyitó- és néptánckör közel harminc taggal kezdte meg az új tanévet.

A közösségi tevékenységet azzal is támogatják az említett középiskolában, hogy a mindennapos testnevelésórákból heti kettőt kivált a szakkörben végzett munka.

https://www.sopronitema.hu/hirek/soproni-fiatalok/az-osszetartas-jegyeben