Gyengénlátóknak
iskolalogó

Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium

9400 Sopron, Deák tér 51 • iskola@ejeg.hu • 06-99/311-767 • 06-20/824-6050

Do You speak English? Sprechen Sie Deutsch?

November 10-én újra megrendezésre kerülhetett iskolánk hagyományos idegen nyelvi csapatversenye, melynek keretében játékos feladatok formájában ismerkedhettek tanítványaink az angol és német nyelvű országok kultúrájával, tesztelhették memória- és hallásértési készségüket.

 

A nyelvi délutánra tíz, három-öt fős csapat jelentkezett, akiknek előzetes feladata a csapatnév megválasztása mellett annak logó formájában való elkészítése volt. A diákok ötletesebbnél ötletesebb neveket találtak. Versenybe szálltak a Táncoló Talpak, a Pink Katzen, a Poteto Chips, a Medvék, illetve a Friends, és hősiesen megküzdöttek az Ápolók, a(z) (N)Agymenők, Tom és Jerry, a Paddling és a Vier gegen die Welle csapatok tagjaival.

A vetélkedőn többek között a digitális technika segítségével képzeletbeli utazáson vettek részt a jelenvevők, valamint a csapatok még összeálltak egy tudáspróbára, mielőtt a „Fuss és suttogd!” játék keretében egy-egy angol vagy német nyelvű (köz)mondás továbbadásával szereztek értékes pontokat.

A nyelvi vetélkedőn mindenki jól érezte magát, talált érdekes, izgalmas, sikerélményt nyújtó feladatokat és boldogan vette át az ajándékát. Gratulálunk a szoros verseny valamennyi résztvevőjének és különösen a dobogós csapatoknak:

  1. helyezett: Tom és Jerry (Bedy R. Zsaklin, Bella Boníta, Scala Nóra, Tamási Jázmin; 10.AB)
  2. helyezett: Vier gegen die Welle (Csontár Péter, Nyerges Gergő, Péter Dorina, Szemerédi Luca; 12.A)
  3. helyezett: Paddling (Fülöp Boglárka, Németh Csenge, Venczel Veronika, Kóbor Markó; 11.A)