Gyengénlátóknak
iskolalogó

Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium

9400 Sopron, Deák tér 51 • iskola@ejeg.hu • 06-99/311-767 • 06-20/824-6050

Egyetemfoglaló

A vetélkedő résztvevői: Horváth Johanna, Németh Anna, Skriba Izabella Somosi Lilla, Nyerges Gergő és Koloszár András

 

 

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara 2022. január 7-én 9 és 13. óra között szervezte meg a 10-dik Egyetemfoglaló játékos vetélkedőjét középiskolásoknak, online módon. A vetélkedőn iskolánkat Horváth Johanna, Németh Anna, Skriba Izabella, Somosi Lilla, Nyerges Gergő és Koloszár András képviselték.

Az idei évben a verseny az ökoszállásokat helyezte előtérbe. Játékos feladatokon keresztül kellett racionális és gazdasági döntéseket hozni. A kreativitás és az előzetes ismeretek mellett nagy szükség volt a szerencsére is.

Előfeladatként egy leporellót kellett készíteni, amely öko-, aktív- és örökségturizmus szempontjából a TOP10 látnivalót tartalmazza Sopronban és környékén.

 

Somosi Lilla 12.A-s tanuló beszámolója a vetélkedőről:

„Első feladat: A vetélkedő egy rövid Kahoot játékkal kezdődött. A quiz során próbára tehettük tudásunkat különféle témakörökben. Szó esett többek között Sopronról és környékéről, illetve az itt fellelhető nevezetességekről, azonban a versenyt felvezetve több kérdés is a szállodákhoz volt köthető. A dobogós helyezettek pontokat szerezhettek a következő feladathoz.

Második feladat: A Kahoot eredményhirdetése után folytattuk is a versenyt, és következett a második megmérettetés. Feladatunk egy szálloda megtervezése volt egy bizonyos összeg keretein belül. A lényeg az volt, hogy minél olcsóbban, minél jobb hotelt építsünk. Ügyelnünk kellett arra is, hogy mennyit profitálunk majd a szálloda egyes elemeiből.

Harmadik feladat: A már az előző feladatban megtervezett szállodánkhoz különböző programterveket kellett készítenünk. Meg kellett tervezni háromféle opciót:

1. Egy napos programok a szállodán belül;

2. Kültéri és beltéri programok egy nap erejéig;

3. Egy hétvégi programsor összeállítása.

A programok egyedisége alapján határozták meg a kapott pontszámot, majd egy szerencsekerék segítségével különböző számokkal szorozták meg őket.

Negyedik feladat: A két fő feladat után egy kisebb játék következett, amely az aknakereső volt. A teljesítésével pontokat lehetett szerezni.

Ötödik feladat: Egy esküvői ajánlatot kellett elkészítenünk különböző kritériumok alapján, amelyeket a feladat előtt mondtak el. Fontos volt, hogy itt is egy adott kereten belül szabadott csak gazdálkodnunk, majd mindezt úgy megszervezni, hogy a szállodánk profitáljon is az eseményből. A csapatok közül az nyerte a kört, akinek a legkedvezőbb lett az ajánlata a házaspár számára.

Hatodik feladat: Egy logót kellett készítenünk a szállodának, illetve szlogent írni hozzá. Ebben a feladatban minden csapatot egyénileg pontoztak.”

A jó hangulatú vetélkedőn a csapat III. helyezést ért el.

Gratulálunk!