Gyengénlátóknak
iskolalogó

Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium

9400 Sopron, Deák tér 51 • • 06-99/311-767 • 06-20/824-6050

Pedagógusnap

egyházelnök | Magyarországi Baptista Egyház  Eötvösös diákok köszöntője, köszönet és hála érte! 

Tisztelt Tanáraink!

 

Minden év júniusának első vasárnapján van pedagógusnap. Ilyenkor mindenkinek eszébe jut az óvoda, az iskola, a ballagás, a diploma, a lecke és dolgozatírás, a dicséret és a szidás. A diákok, így most mi is, köszöntik tanáraikat. Ez alkalomból kérem, fogadják szeretettel diáktársaink és volt Eötvös-ös tanulók gondolatait!

„Vezesd őket, utat ne tévessz,

S magadhoz mindig hű maradj,

Mert élen állsz, és messze látszol,

Sose feledd: példa vagy!”

 

Blidár Bianka, 12.b osztályos tanuló

Az én gondolatom pedagógus napra leginkább a köszönet. Az évek során nem mindig szívleltem a tanárok szigorúságát sőt volt mikor mérges is voltam és nem éreztem igazságosnak... De most, hogy leérettségiztem, és egyben látom az egészet, igazat adok nekik és tudom, hogy csak jót akartak.

A világ legjobb osztályfőnökét kaptuk, aki mindig kiállt mellettünk és harcokat vívott. A szakmai tanáraink minden egyes gyakszin mondtak valami biztatót és erőt adtak, hogy túléljük a napot. Visszatuszkolták belénk az életkedvet, ha esetleg elvette egy rossz látvány, hír vagy kevésbé jó osztályzat. A matek tanárnőink szerintem vért izzadtak velünk és igazán kimerültek lehetnek a 12.B osztály tanítása után. A testnevelés órákat mind annyian szerettük, sosem volt rosszkedvű az óra és mi sem utána! Mindig törődött Ádám tanár úr a kis lelkünkkel. Az érettségin pedig minden egyes tanár lelkesítő volt és erősítettek minket. Köszönjük az értünk végzett munkájukat!

Poór Antónia, 12.c osztályos tanuló

Személy szerint, leginkább a tudást és az elfogadást kaptam tőlük. Nem voltam soha egyszerű, vagy kezelhető diák, ellenben az a mértéktelen odafigyelés és jóindulat, amely ezen a 4 éven végig kísért igazán sokat formált rajtam. Tanáraim segítettek csiszolódni, kivétel nélkül, mindannyian. Annak ellenére, hogy még sok mindent kell tanulnom, és sokat kell fejlődnöm, hálával és köszönettel tartozom minden tanáromnak, akik türelemmel és határtalan jóindulattal támogattak a fejlődésemhez vezető úton. Legyen szó bármilyen apró cselekedetről, egy plusz fejlesztőóráról, egy rövidke matematika korrepetálásról, a továbbtanulásomhoz szükséges anyagok átdolgozásáról, vagy éppen pár biztató szóról, melyek némely ember számára üres sablon szavaknak tűnhetnek, ám számomra többször is magát a mentőövet jelentették.

Egy szóval: köszönöm.

Vincze Kitti, 2018-ban végzett tanuló

Kedves Tanáraim! A múlt sok mindent megszépít, de az Eötvös-ös éveimet a realitás szűrőjén keresztül szemlélve is, bizton állíthatom, nem az Önök hibája volt antiszociális viselkedésem. Sokkal inkább hozzájárultak a mai megjelenésemhez. Sokat tanultam Önöktől. Amikor végeztem, leérettségiztem, azt gondoltam "sosem fog hiányozni az Eötvös", de ez egy hatalmas hazugság volt, mégpedig saját magamnak. Az egyetem alatt sok mindent megtanultam, de soha senki nem tanította azokat a dolgokat, amit Önök. Ez is egy dolog, ami nagyon hiányzik. Hiányzik, hogy valakinek érdeke legyen, hogy sikeres legyek, jó volt Önök mellett gyereknek lenni. Megtanították mi a felelősség, az emberség, meg persze egy csomó mindent, ami a tankönyvekben volt, de hát ki emlékszik mindenre... Örültem ennek a lehetőségnek, hogy üzenhetek, hiszen már rég megszerettem volna köszönni fáradozásaikat, és elmondani, van ami változik.

Kerekes Flóra, 2019-ben végzett tanuló

Az Eötvös-ös éveim voltak a legszebbek! Mielőtt bekerültem a gimnáziumba nem is sejtettem, mennyi kalandban, mókában és élményben lesz részem. Megértő, jó fej, vicces és támogató tanárok vettek körül. A tanórák mindig jó hangulatban teltek, különösen a tesi órák. Büszkén viseltem 4 évig a sportfelelősi címet! Még a legfélelmetesebb dolog, az érettségi is nagyon jól sült el. Mindig nagyon szívesen emlékszem vissza a sulimra, a tanáraimra és a rengeteg sok szép közös emlékre. Köszönöm!

Csete Martin, 2019-ben végzett tanuló

Tisztelt Tanáraink!

Évek elteltével tudjuk csak meg igazán, hogy mi miért történt a múltban, sajnos az adott helyeztben az ember nem tudja értékelni azt, amije van. Csak az idő elteltével, mikor már nem rendelkezik azokkal, mivel korábban. Ez esetben nem értékeltük azt a szeretetet befogadást, törődést, amit önöktől kaptunk, azért hogy minél jobb és elfogadóbb emberek legyünk a világgal szemben.

Az évek elteltével, feladatuk megértésével, beilleszkedve a társadalomba, szeretnénk eme pár sorral köszönetet mondani mind azért, hogy minden bajtól, sértéstől megvédve egyengették utunkat és gondoskodó szeretettel felneveltek, megvédtek.

 

Csatlakozva az diáktársaink gondolataihoz, mi is szeretnénk tanárainknak megköszönni a sok-sok fáradozást, a lelkesítő szavakat, egész éves munkájukat. Kérem fogadják szeretettel, a magam és diáktársaim nevében, ezt a kis figyelmességet!