Gyengénlátóknak
iskolalogó

Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium

9400 Sopron, Deák tér 51 • • 06-99/311-767 • 06-20/824-6050

Sztehlo-ösztöndíjak átadása Budapesten

Képtalálatok a következőre: sztehlo gábor ösztöndíj"A Magyarországi Evangélikus Egyház immáron évek óta támogatja azokat a középiskolásokat, akik tanulmányi eredményük, tehetségük vagy szociális helyzetük miatt segítségre szorulnak vagy arra méltók. A Schedius-ösztöndíj a kimagasló tehetségű evangélikus fiataloknak, a Sztehlo tanulmányi ösztöndíj az evangélikus iskolába járó, bármilyen felekezetű, de jól tanuló diákoknak, a Sztehlo szociális pedig a nehéz anyagi helyzetben lévő evangélikus diákoknak igyekszik segítséget nyújtani.

 

.

Ebben a tanévben iskolánk hat tanulója pályázott sikerrel Sztehlo-ösztöndíjra: Akácos Kira (10.b), Akácos Anna ).b.), Boksán Boglárka (11.a), Buranits Bertina (11.a), Benes Anna (12.b) és Varga Lili (11.a) tanulók.

A díjátadó minden évben Márton nap környékén, Luther Márton születésnapjához közeli időpontban van, így idén november 13-án mentünk föl Budapestre az ünnepségre. Az utat egy kis városnézéssel kötöttük össze: megnéztük a házat, ami a Pál utcai fiúk legendás grundjára épült, bementünk a Múzeumkertbe, megnéztük a Belvárost, élveztük a novemberi napot a Duna-korzón, majd kimentünk az Evangélikus Hittudományi Egyetemre, ami az ünnepségnek otthont adott.

A díjátadó az egyetem nyílt napjának része volt, így a diákoknak alkalmuk nyílt belekóstolni abba, milyen is egy egyetemi előadás, milyen a hangulata egy felsőoktatású intézménynek. Miközben a diákjaink az újszövetségi etikába hallgathattak bele, az iskolalelkészeket az egyetem vezetősége egyeztetésre hívta: hogyan tudnunk együtt dolgozni, milyen közös programjaink lehetnek (hittanverseny gimnazistáknak, teológus hallgatók részvétele iskolai csendesnapokon, stb.)

Ebéd után következett maga az ünnepség, ahol az ösztöndíjak alapítványának elnöke, Bence András tartott beszédet. Az emléklapok átadása után tortával kedveskedtek nekünk a vendéglátónk. A program végén megnézhettük a Teológia kollégiumát is, ami- szakkollégium keretében- nyitott más egyetemek hallgatói felé is.

Nagy öröm, hogy évről évre több sikeres pályázatot tudunk benyújtani, és köszönet, hogy az evangélikus egyház fontosnak tartja, hogy a segítségre szoruló diákok mellé álljon.

 

Hegedűs Attila