Gyengénlátóknak
iskolalogó

Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium

9400 Sopron, Deák tér 51 • • 06-99/311-767 • 06-20/824-6050

Tűzön-vízen át

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajz- és Földtudományi Intézete vetélkedőt hirdetett 9-11. osztályosoknak "Tűzön-vízen át" címmel, amelyre Vezdén Koppány 10. c osztályos tanulónk is jelentkezett.

Az első két forduló online zajlott az ősz folyamán, majd akik itt a lehetséges 100-ból 70 pont felett teljesítettek, azokat behívták a döntőbe. A 19 diák között Koppány is ott volt.

 A döntőt Budapesten tartották az ELTÉ-n, február 8-án, szombaton. Elsőként egy feladatlapot kellett kitölteniük a versenyzőknek. Ez idő alatt a kísérő tanároknak a VRMax tartott bemutatót a virtuális kirándulási lehetőségekről. Míg a zsűri kijavította feladatlapokat, lehetőségünk nyílt az egyetem biológiai múzeumának és ásványtárának megtekintésére. Ezután következett talán a legnehezebb feladat: a 13 legjobb eredményt elért diák előadhatta előre elkészített kiselőadását. Egy sajátos módszert, az úgynevezett pechakucha-módszert kellett alkalmazni: 10 dia lehet a bemutatóban, és mindegyikről csak 20 másodpercig lehet beszélni.  Koppány a tizedik helyezést érte el. Gratulálunk neki!

A verseny jó hangulatú volt és értékes tapasztalatokkal is gazdagodtunk a jövő évi szereplésre nézve.

 

Vargáné Ivancsics Anikó