Címke
2022. január 28.

A házigazda csapat mind a fiú és a lány mezőnyben visszalépett, így 8-8 csapat helyett csak 7-7 iskola csapatai küzdöttek a bajnoki címért. A sorsolás után az Eötvös csapata a 3 fős csoportba került a soproni Berzsenyi és a budapesti Kölcsey Gimnáziummal együtt.

Lányainkra a pénteki napon két mérkőzés várt, amin el is dőlt a továbbjutás sorsa. A csapat nem teljes kerettel utazott, Kovács Barbara, Janzsó Alíz és Völgyi Lili betegsége miatt nem tudott a csapattal tartani. Az első mérkőzést a Berzsenyi csapata ellen játszottuk le, ahol vereséggel kezdtük meg a csoport mérkőzéseket. A délutáni mérkőzésnek óriási tétje volt, ha nyerünk bejutunk a TOP4-be. A lányok ennek megfelelően fegyelmezetten és tudatosan kosárlabdáztak, aminek egy nagy arányú győzelem lett a vége.

A szombati napon csak az volt a kérdés, hogy a másik csoportból melyik csapattal nézünk szembe és játszunk a döntőbe jutásért.

A diósgyőri gimnázium csapata lett a B csoport 1. helyezettje, így őket kellett volna két vállra fektetni. Az első negyedben fej fej mellett haladt a két gárda, de a második negyedben minden labda lecsorgott a gyűrűről és nem tudtunk betalálni, így mint később kiderült, a bajnoktól kaptunk ki 22 ponttal.

A bronzéremért ismét a Berzsenyi ellen kellett szembe néznünk. Tudatosan kosárlabdáztunk. Szépen és koncentráltan járt a labda, minden pályára lépő játékos extra teljesítményt tett hozzá, aki ma nem lépett pályára a padról buzdította társait, ami kellett is nekünk. Szinte végig mi vezettünk, de a végjátékban a szerencse a Berzsenyi oldalára állt. Fájó, 1 pontos vereséget szenvedtünk, így fantasztikus CSAPTUNK a negyedik helyet szerezte meg.

A torna All-Star ötösébe bekerült Sitku Zsuzsanna 12.A osztályos tanuló, aki végig igazi vezére volt a csapatnak!

A csapat tagjai:

  • 9.A: Fenyvesi Flóra, Raffay Dóra, Bába Kíra,
  • 10.A: Mikula Petra,
  • 10.B: Egresits Vivien,
  • 11.B: Pinke Flóra
  • 11.C: Egresits Réka, Szomszéd Csenge, Schmidl Bíborka,
  • 12.A: Sitku Zsuzsanna

Felkészítő tanár: Bali Ádám

Köszönjük a Soproni Darazsak Sportakadémiának a segítséget, név szerint Seres Évánk, Czirják Szilviának és Perlaki Mónikának, hogy hozzásegítették a csapatot ehhez a szép eredményhez!

Bali Ádám beszámolója

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!