2022. március 11.

Az iskolai előadásban találkozott múlt és jelen az emlékezés sokszínű lehetőségei között válogatva.

A tél elmúltával immáron gyorsan közeleg a magyar történelem egyik legjelentősebb és legdicsőségesebb eseményének, az 1848. évi pesti forradalom kitörésének évfordulója. Talán mondhatjuk, hogy ez az ünnep az a nemzeti ünnepünk, ami a mai fiatalokat leginkább megérinti. Magával hozza a tavasz örömét, a változás ígéretét, a szabadság gondolatát, ezzel a múlt fiataljainak nekünk szóló üzenetét, mellyel könnyen tudunk azonosulni. Iskolánkban ebben az azonosulásban a 8. óra zenekar és a 11. C osztály tanulói segítettek, akik természetesen a forradalom és szabadságharc eseményeit dolgozták fel. Előadásukban történelmi tényeket és hangulatokat egyaránt felidéztek és adtak át versekkel, zenével a közönségnek. Találkozott múlt és jelen az emlékezés sokszínű lehetőségei között válogatva.

Az idei ünnepségen verssel, prózával közreműködtek a 11. C osztály tanulói, zenélt 8. óra, a műsort szervezte Szentpáli Csaba, Vargáné Rimóczi Gyöngyi és Varga Anda.

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!