2022. július 19.

Új arculatot kapott az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium, melynek célja, hogy a jövőben modern, ugyanakkor jól felismerhető grafikai megoldásokkal jelenjünk meg az online és a nyomtatott felületeken.

A mai információval teli világban elengedhetetlen, hogy minden felületen – legyen az online vagy offline – megfelelően érvényesüljön iskolánk kommunikációja. Egy egységes, rendezett küllem, könnyebb azonosíthatóságot és bizalmasabb, közvetlenebb kapcsolatot biztosít a partnerek számára.

A grafikai terv a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karral közös projektben valósult meg. Első körben tizenkét arculati tervet készítettek az egyetem hallgatói, amelyből az iskolánk tantestülete és az egyetem képviselői öt munkát választottak ki. A végső arculati tervről online szavazás döntött, erre az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium tantestülete és diákjai voksolhattak.

A nyertes logó egy többszörösen összetett szimbólum. Egyszerre formáz galambot, illetve ‘E’ betűt is. A logó alapja egy egyszerű, geometriai forma. A háromszög utal a Szentháromságra, illetve egymáshoz való illeszkedésük a közös együttműködést és az egységet szimbolizálja.

A projekt zárásaként ünnepélyes keretek között mutattuk be a tanulók és tanárok közösségének a nyertes pályamunkát, amelyet Csernyus Kata egyetemi hallgató készített Nagy Nándor művésztanár, okleveles vizuális kommunikációs tervezőművész vezetésével. Az ünnepségen részt vett továbbá a Soproni Egyetem részéről Joóbné Dr. Preklet Edina oktatási és hallgatói projektekért felelős dékánhelyettes.

Iskolánk részéről Czinder Anita, a projektben résztvevő tanárnő zárta lelkesítő szavaival az ünnepséget, kiemelve, hogy az új imázs három kifejezés köré épül: Tudás. Élet. Ritmus. Új jelmondatunk: Célunk a Te sikered! 

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!