2022. július 22.

A Magyarországi Evangélikus Egyház kétévente tartja legnagyobb találkozóját, a Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozót. Utoljára négy éve, Bükön volt ilyen találkozó, a két évvel ezelőtti alkalmat eltörölte a covid. Idén július 13-17-ig Gyulán volt a Szélrózsa, amin az Eötvös gimi több tanára és diákja jelen lehetett, akadt, aki kisegítőként, más egyszerű résztvevőként.

A Szélrózsa különös helyet tölt be a rendszeresen résztvevők szívében: a találkozások, a kényelmes beszélgetések, egymás nyitott meghallgatása, közös csöndes imák és fél óra múlva közös tombolások a koncerteken- olyan elegye ez az élményeknek, amit csak a Szélrózsán lehet megélni.

Ezt a különleges hangulatot az esti fellépők- Lóci játszik, Kelemen Kabátban, Blahalouisiana, Galaxisok- is észrevették. Egyikük meg is jegyezte: „ti úgy tudtok bulizni, hogy nem hiszitek, hogy ehhez tajtrészegnek kell lenni... „

Hazafelé a kisbuszban rögtönzött közvélemény-kutatást végeztem, kinek mi tetszett a legjobban. Az esti koncerteken túl a taizé-i áhítat fogta meg a legjobban az Eötvösből érkezetteket, illetve Gundel-Takács Gábor előadása. Három teljesen különböző műfaj, ami jól megfér a Szélrózsán.

Emellett volt filmklub, színház, játék, beszélgetések és előadások különböző teológiai, etikai vagy kulturális témáról, játékok, futóverseny- de aki akart, megismerkedhetett a várossal, a Várral és a fürdővel. És persze lehet új ismerősöket, barátokat, esteleg szerelmet találni- hiszen mégis csak találkozóról van szó… (Ráadásul nekem nagy élmény volt, hogy diákjainkat iskolánk új kisbuszával vihettem, mintegy felavathattuk ezt a nagyszerű járművet.) Remélem, két év múlva ismét eljutunk a következőre, és sokan átélhetik a Szélrózsa utánozhatatlan hangulatát.

Hegedűs Attila

iskolalelkész

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!