2022. szeptember 2.

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és kommunikációs vezetője, Béres Klára, a Béres Gyógyszergyár kommunikációs igazgatója és Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa. Három név a 21-ből, akik 2021-ben elindították a „MentorProgramot” középiskolások számára. A szerencsés diákok az ország legkiválóbb egészségügyi szakembereitől kapnak személyes mentorálást. Papp Kármen 11. C osztályos tanulónk mentorával Őri Kiss Zsolt mentőtechnikussal, az OMSZ műszaki vezetőjével és Kertész Évával, a 21 NŐ az Egészségügyért Alapítvány ügyvezetőjével a KARC FM rádió Spájz című műsorának vendégei voltak.

Az alapítvány célja, hogy a résztvevők megkapják azt az inspirációt és szakmai tudást, ami tovább viszi őket azon az úton, amelyet szeretnének megvalósítani.

„Minden vágyuk, hogy a magyar egészségügyben dolgozzanak, hogy magyar egyetemeken járjanak iskolába és szolgálják a hazai lakosságot a tudásukkal. Szeretnénk ehhez egy bizonyos támaszt adni és tudást is. Hiszen nekünk a tudósok, a közéletben szereplő személyiségek, az orvosaink, a gyógyszerészeink által itt egy olyan tudásbázis van a 21 NŐ az Egészségügyért Alapítványban, akik tudják segíteni a diákokat.” – fogalmazott Kertész Éva, aki arról is beszélt, hogy a mai diákoknak nagyon hiányzik a személyes tehetséggondozás, a törődés és az odafigyelés.

„Minden küzdelem felér annyival, hogy könnyes szemmel köszöni meg valaki, hogy megmentetted az életét. Vagy, ha egy kisebb dolgot is teszel érte és önzetlenül tudsz segíteni bárkinek – ez szerintem megfizethetetlen. Már néhányszor hangoztattam, hogy felülmúlhatatlan érzés, hogy akkor és abban a pillanatban te vagy a híd az élet és a halál között.” – fogalmazott Papp Kármen, aki mentőtiszt szeretne lenni.

„Annak örülök, hogy kicsit meg tudtam mutatni, milyen az, ha valaki bekerül ebbe a csapatba. Aki ezt az egyenruhát viseli, részévé válik ennek a családnak, ahol segíteni tudunk. Ez nem egy hétköznapi munka, nagyon mozgalmas hivatás és nem csak hálás: Kármen nagyon kemény utat választ, hiszen nagyon sokat kell tanulnia és meg kell vívni a lelkével is. Hiszen látja azokat a dolgokat, amiket hazavisz, amiket fel kell dolgozni, mert nincs lehetőségünk megállni, tovább kell menni.” – ezt már Őri Kiss Zsolt mentőtechnikus, Kármen mentora mondta.

A „MentorProgram” egy kölcsönös munka a mentornak és a mentoráltnak is, mert az év végén egy prezentációban kell bemutatni a tanultakat, valamint azt, hogy mi az, ami számukra a leginspirálóbb volt a program során.    

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!