2022. szeptember 12.

A Magyar Vöröskereszt 50. Országos Elsősegélynyújtó Versenyt szeptember 9. és 11. között rendezték meg Budapesten. Két helyszínen kellett teljesíteni a csapatoknak: a Városligetben és a belvárosban. Tíz kárhelyen zajlottak a feladatok, melyek elvégzése során a résztvevő csapatok bizonyíthatták elméleti és szakmai tudásukat. A tanulók az életben előforduló legkülönfélébb szituációkkal találkozhattak.

Egy közúti baleset során például egy kisbusz sofőrje sztrókot kapott és összeütközött két személyautóval. Mindhárom autó a Hősök terére sodródott, ahol egy leánybúcsús csapatnak ütköztek és elütöttek egy biciklis pizzafutárt. A helyszínen a legkülönbözőbb sérüléseket kellett ellátniuk a résztvevőknek. A diákoknak a verseny során együtt kellett működniük a mentőkkel és a katasztrófavédelemmel.

A rendezvényen iskolánkból Tóth Árpád (12. B), Nagy Anna (11. C), Nagy Veronika (11. C), Horváth Enikő (11 C) és Kovács Zsófia (10. C) vettek részt, akik sok tapasztalattal és jó élményekkel tértek haza.

 

Célunk a Te sikered, Eötvös!

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!