2022. szeptember 23.

A „Mentorprogram 2022” keretén belül a „21 nő az egészségügyért” alapítvány tagjai a mai egészségügy meghatározó alakjai Magyarországon. Ők azért dolgoznak, hogy minden gyermek és felnőtt egyenlő esélyt kapjon az egészséges, hosszú életre. Sok tehetséges fiatal van szerte az országban, akiknek szorgalma, kreativitása és nyitottsága az új információk befogadására kellően megalapozza azt a szakmai utánpótlást, amelyre az egészségügyben, valamint a kutatásban hatalmas szükség van.

Iskolánkból Papp Kármen, 11. C osztályos tanuló vesz részt a programban, mely lehetőséget nyújtott arra is, hogy Dr. Egervári Ágnes neurológussal meglátogassák a Semmelweis Egyetemet, melynek hallgatóival egy szűrőbuszt is megtekinthettek.

„Meglátásom szerint az orvosoknak jobban kell figyelnie a mentális egészség fontossága és arra, hogy ez mennyire tabu dolog az emberek között. Nehezen éltem meg a covid időszakot, különösen a bezártságot… Az embereknek valamilyen formában nagyobb rálátást kellene biztosítani az egészségügyre, melynek eredményeképpen nem hanyagolnák el saját egészségüket és talán könnyebben lemondanának káros szenvedélyükről” – hangsúlyozta Papp Kármen a WHO-nak adott interjújában, melyet rövidesen egy nemzetközi konferencián vetítenek le.

A Mentorprogram hamarosan véget ér, december 2-án pedig a tagok egy mini konferencián búcsúznak el egymástól, ahol bemutathatják elkészült prezentációikat.

 

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!