2022. szeptember 27.

A Soproni TIT előadótermében szeptember 26-tól 30-ig (hétfőtől péntekig) látogatható a Kézzelfogható Alapítvány által szervezett, Ébredések című tapintható kiállítás. A tárlat megnyitójára pénteken délután került sor, melyen az Eötvös József Evangélikus Gimnázium Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium 8. óra diákzenekara is fellépett. Iskolánk azért kapott meghívást a tárlatmegnyitóra, mert a kiállítás egyik szervezője és tárlatvezetője, Tóth Vivien egykor diákja volt az Eötvösnek. A látogatók az iparművészek alkotásait képzett látássérült tárlatvezetők segítségével, bekötött szemmel „tekinthetik meg”.

Móga Sebők Erzsébet szervező (a budapesti székhelyű Kézzelfogható Alapítvány elnöke) a megnyitón hangsúlyozta: „Sopron tele van pozitív gondolkodású, az alapítvány értékeit képviselő emberekkel.”

Bors Dániel a Soproni Lions Club titkára az ünnepségen kiemelte, hogy szervezetük fő célja a vakok és gyengénlátók segítése.

A tárlat díjtalan, viszont - a vezetések sajátossága miatt - a kapacitás korlátozott, ezért előzetes bejelentkezés ajánlott.

A fotógaléria itt tekinthető meg.

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!