2022. szeptember 27.

A Petőfi Emlékév kapcsán múlt hétvégén Sopron belvárosában korabeli közlekedési eszközök, az akkori időszakra jellemző ételek, zenék és táncok, sokféle kulturális program várt az érdeklődőkre. A KultPETŐFI rendezvényen alapvetően soproni együttesek, művészeti csoportok, egyesületek, civil szervezetek, iskolák vettek részt. A Petőfi 200 emlékév tiszteletére a belváros 48 helyszínén kínáltak élményeket az odalátogatóknak. Az elsődleges cél a fiatal korosztály megszólítása volt.

Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium is képviseltette magát rendezvényen az Evangélikus Paplak kapualjában. A helyszínre látogatókra Petőfi Sándor és Sopron kapcsolatáról szóló izgalmas kvíz, illetve online feladatsor várt. A puzzle játékok megoldása során a résztvevők összerakhatták és rekonstruálhatták a segesvári csata történéseit és megismerkedhettek az eseményhez kapcsolódó emlékhelyekkel. A kisebbek sem maradtak program nélkül, kokárdát készíthettek és csákót hajtogathattak diákjaink segítségével. Iskolánk egészségügyi tanulói korhű tábori kórházban mutatták be az akkori ápolók mindennapi tevékenységét, ennek keretében vérnyomást és véroxigénszintet mértek.

A szemerkélő eső ellenére is sok látogatót vonzott a PetőfFikciók.

A fotógaléria itt érhető el!

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!