2022. október 4.

Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium adott otthont a második evangélikus diákparlamentnek. A rendezvényt, amelyre évente egyszer kerül sor, az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) és a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Nevelési és Oktatási Osztálya szervezte. Az ország evangélikus iskoláiban működő diákönkormányzatok vezetői, valamint az őket patronáló pedagógusok vettek részt ezen az alkalmon, amelynek fő témája a szolidaritás volt.

Diákönkormányzatunkat Flaskár János elnök (12. A) képviselte. Prezentációjában bemutatta az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium DÖK tevékenységét. Rengeteg érzékenyítő foglalkozáson, előadáson és beszélgetésen vehettek részt a vendégek. Megismerkedhettek a tanulói véleménynyilvánítás egy eszközével, tájékozódhattak különböző ösztöndíjakról, illetve pályázatokról.

A szombat reggeli áhítatot Koczor Tamás lelkész tartotta, a zenét pedig iskolánk diákzenekara a 8. óra szolgáltatta. Péntek és szombat este fergeteges koncertet is adtak diákjaink.

A zenekar tagjai: Molnár Fanni (12. B), Berényi-Pálfalvi Fülöp Ágoston (12. C), Rabi Máté (12. C) Kulcsár Nazim Atanáz (11. A), Varga Petra (11. C) és Horváth Luca (11. B).

A pedagógusok, akik tanulóinkkal együtt vettek részt a találkozón: Vargáné Rimóczi Gyöngyi, a 8. óra zenekar vezetője és Simon Géza Botond a diákönkormányzat munkáját segítő tanár.

A galéria itt található.

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!