Címke
2022. október 7.

Iskolánk hetedik alkalommal rendezte meg a Menyhárt Renáta Női Röplabda Emléktornát az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium tornatermében, ahol négy evangélikus középiskola iskola csapata mérkőzött meg egymással.

Menyhárt Renáta az intézmény néhai testnevelőtanára nevéhez kötődik az evangélikus gimnáziumok közti tornák kezdeményezése. Az emléktornát Gottschling Gábor iskolaigazgató nyitotta meg.

A tanárnő emlékére létrehoztak egy alapítványt, melynek célja Menyhárt Renáta emlékének ápolása, és a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium egy kiemelkedően tehetséges, a sportban eredményes tanulójának évenkénti jutalmazása.

A röplabda játékban a forgás azt is szimbolizálja, hogy mindenkire szükség van, senki sem szorul perifériára a csapatban. Menyhárt Renáta ezt a szellemiséget adta át a tanítványainak és az alapítvány is szeretné ezt tovább őrizni.

A tornát Csiszár Szabolcs Sopron alpolgármestere zárta.

Az Emléktorna torna végeredménye:

  1. helyezett: Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium
  2. helyezett: Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium – Sopron
  3. helyezett: Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Kollégium
  4. helyezett: Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium - Győr

Legjobb játékos: Csenki Kata - Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium

Alapítványi díjazott: Lendvay Zsófia - Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium

A mérkőzésről a galéria itt található.

 

 

 

 

 

 

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!