2022. október 17.

A Soproni Egyetem területén fekvő 17,2 hektáros Botanikus Kert városunk „zöld folyósójának” része. Az oktatás szolgálata mellett feladata, hogy „kimossa” a szennyezett belvárosi levegőt és helyet biztosítson az aktív pihenésre, kikapcsolódásra – mondta el Cserpes Tamás kertészmérnök, az őszi lombszíneződés idejére szervezett kertlátogatásunk vezetője.

A sétára érkezett kb. huszonöt fős lelkes csapatunkat gyönyörű napsütés és igazi őszi színkavalkád fogadta. A zöld mamutfenyők, a sárga és vörös színben pompázó perzsa csodafák, az aranylombú kappadókiai juharok, japán szugi fenyők és sok más érdekes és értékes növény társaságában mi is egy kicsit megpihentünk és élveztük a természet szépségét.  

A téli sétánk alkalmával a növényföldrajzi gyűjteményt, Ázsia és Észak-Amerika fáit mutatja be nekünk vendéglátónk, tavasszal pedig a Ligneum madártani gyűjteményében kalauzol minket, ahol az interaktív erdészeti és faipari kiállítást is megtekinthetjük.

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a következő sétáinkra, de addig is, a Botanikus Kert mindig szívesen fogadja a sétálni, pihenni, tanulni vágyókat!

Király Judit

nyelvtanár

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!