2022. október 18.

Október 15-én diákjaink a Soproni Szociális Intézmény Nyugdíjas Klubjába látogattak a Több, mint játék... című mesterprogramra. A klubban idősek és fogyatékkal élők foglalkoztatása történik. A látogatás célja a diákjaink érzékenyítése, akik saját tapasztalataik alapján és érzelmi szálak bevonásával szereznek élményeket, és ennek eredményeképpen attitűdjük pozitív irányba változik.

A „Tök jó nap” programja beszélgetéssel, bemutatkozással indult, majd a csapat egyik fele sütőtököt sütött, a másik fele pedig kézműveskedett. Közösen alkottak meg egy nagy képet, amelyet alapozás és előrajzolás után festett tobozokkal díszítettek. A kezdeti bizalmatlanság, visszahúzódás után kellemes beszélgetések alakultak ki az idősek és a fiatalok között. A felhőtlen hangulathoz hozzájárult az éneklés és anekdotázás. Mindenki elégedett volt az alkotással, mely a Kossuth utcai napközi falát fogja díszíteni, ezzel is emlékezve a szeretetteljes délelőtti programra. A diákok és a gondozottak is várják a következő találkozást, melyet az adventi készülődésre terveznek.

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!