2022. október 21.

A nemzeti ünnep a társadalom egészének közös kincse. Azonban az 1956-os forradalom, október 23. üzenete csak a rendszerváltás után nyerte el mai értelmezését. Ezért fontos, hogy az iskolai ünnepségek olyan értékeket hangsúlyozzanak, amelyek a politikai, a társadalmi vagy kulturális tagoltság felett egyesíthetik Magyarország polgárait.

Az iskolai ünnepségek a rövidségük miatt gyakran válnak sematikussá. Iskolánk ünnepének szervezői sajátos megoldást találtak arra, hogy egy átfogó képet adjanak a tanulóknak az 1956-os események láncolatáról. A műsor egy iskolai tanórán keresztül mutatta be a forradalom cselekményét, kronológiailag pontosan felépítve. A diákok, a történet egyes részeit különböző, általuk választott módon mutatták be. Szem előtt tartották, hogy ne csak részleteket ragadjanak ki az események láncolatából, hanem teljes képet mutassanak az előzményektől az eredményekig.

A pesti srácok példáját követve, napjaink történéseire reagálva a mi feladatunk, hogy folytassuk, amit ők elkezdtek. A harcot egy független, biztonságos és élhető Magyarországért.

A megemlékezésről több fotót itt találtok!

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!