2022. október 26.

A "border (hi)stories" projekt témája a sokszínű identitású osztrák-magyar határrégióban jelen lévő kulturális és gazdasági térség történelme és jelene. Célja, a múlt közös értelmezése, a nézőpontok közelítése, közös gondolkodás és projektek előkészítése az iskolák számára.

A border(hi)stories projekt keretében az eisenstadti Gimnasium der Diözese és a soproni Eötvös József Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium 10. A osztályos diákjai a sopronkőhidai Páneurópai Piknik Emlékhelyen találkoztak egymással. A program a Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány titkára, Nagy László által megtartott helyszíni történelemórával vette kezdetét, ahol a diákok megismerhették a Piknik előzményeit, hátterét és hatását Európára. Az emlékpark megtekintése után iskolánkban folytatódott a program. A vendégdiákok iskolánkról hallhattak előadást, megismerhették képzéseinket, bepillantást nyerhettek a diákéletbe, majd egy interaktív játék keretében kérdésekre válaszolhattak a Páneurópai Piknik eseményeiről. A programot soproni városnézés zárta.

A galéria itt található.

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!