2022. december 7.

A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány 2022-es Mentorprogramjának záróeseményét december másodikán rendezték meg a Magyar Tudományos Akadémia előadótermében.

Az Alapítvány 10 hónapon keresztül (2022. március 1-től 2022. december 1-ig) nyújtott mentorálást a programba bekerülő diákok számára, melynek során a mentorok, valamint a felkért szakemberek havi rendszerességgel tartottak kapcsolatot a fiatalokkal és segítették őket. A programban résztvevő diákok tudástámogatást kaptak, valamint betekintést nyerhettek a szakma világába. A tanulóknak lehetőségük nyílt ismert szakemberekkel találkozni és kötetlenül beszélgetni, ezzel is tapasztalatot szerezve a céljaik elérése érdekében.

A programban olyan 10-11. évfolyamos diákok vehettek részt az ország minden régiójából, akik elsősorban a természet- és egészségtudományok iránt érdeklődnek.

„Mennyire súlyos probléma az, hogy a fiataloknak nincs meg a megfelelő támogató közeg, és nem mindig egyértelmű számukra a tovább haladás iránya? A mentorprogram többek között ebben is segített engem és mindannyian megtaláltuk azt a szikrát, amit egy ideje kerestünk már ahhoz, hogy tudjunk valamit alkotni. Nekünk, fiataloknak a dolga az, hogy nyomot hagyjunk a világban és tovább adjuk ezt a következő generációnak” - ezt Papp Kármen, iskolánk 11. C osztályos tanulója mondta a záróeseményen, ahol lehetősége nyílt arra, hogy egy előadás keretében beszámolhasson az egy év alatt szerzett tapasztalatairól, élményeiről. Az értékes gondolatok után dr. Béres Klára, a Béres Gyógyszergyár kommunikációs igazgatója gratulált diákunknak. 

Az egész napos rendezvényen 4 egyetem is képviseltette magát, hogy versenyezzen a programban résztvevő 38 diák kegyeiért. 

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!