2023. január 16.

A Koszorúcska egy régi soproni hagyomány, a kifejezés a német Kranzen szóból származik, amely a fiúk öltönyére tűzött, valamint a lányok csuklóján viselt kis csokorra utal – Sopronban ez a szó összekapcsolódott a tánciskola záróbáljával. A középiskolákban a 10. évfolyamok diákjai önkéntesen jelentkezhetnek a tánciskolába, ahol Németh József tánctanár segítségével tanulják meg az alapokat. Tíz táncpróbán megismerkednek a rumba, cha-cha-cha, blues, gife, tango, mambo, csárdás, angolkeringő, bécsikeringő táncokkal. Ennek a tánciskolának a záró bálja a Koszorúcska.

Tánciskolának hirdetjük, de nagyon fontosnak érzem és szükségét is látom az illemtan oktatásának is. Nem kell riasztóan vaskalapos dolgokra gondolni: beszéltünk a rágógumi mellőzéséről, az illendő bemutatkozásról, a táncra kérésről, illetve a forduló végén a tánc megköszönéséről. Úgy érzem, nagyon hiányoztak ezek a közösségi együttlétek a diákoknak, a tapasztalataim szerint, akik részt vesznek a tánciskolán, később az iskolabálokon is bátrabban lépnek parkettre. – mondta Németh József táncpedagógus.

2023. január 13-án a Liszt Ferenc Központban, iskolánk tanulói is szép számmal vettek részt a Koszorúcskán, akik a Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum diákjaival léptek a táncparkettre. Az est a fiatalok bemutatójával kezdődött, majd a fiúk édesanyjukkal a lányok pedig édesapjukkal keringőztek. A jó hangulatú mulatság éjfélkor zárult. 

 

 

 

 

 

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!