2023. január 18.

11. alkalommal rendezte meg a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar a középiskolások „Egyetemfoglaló” elnevezésű, játékos, közgazdasági vetélkedőjét. A megmérettetés célja, hogy vidám hangulat mellett betekintést nyújtson a régió középiskolásainak a közgazdász szakma rejtelmeibe, illetve rávilágítson fontos gazdasági, környezeti és társadalmi problémákra.

A rendezvény szervezői az idei vetélkedőn a diákoktól kreatív, saját korcsoportjukhoz igazodó megoldásokat vártak. Az idei feladatok a körforgásos gazdasághoz, a lakossági fa- és bútoripari hulladékmegelőzési és újrahasznosítási lehetőségekhez kapcsolódtak.

A verseny első fordulójában a résztvevőknek egy kreatív, saját elképzeléseiken alapuló videófilmet készítettek, többek között arról, hogy a településük lakói számára mit jelent a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás, mit tudnak a fa- és bútoripari hulladékok szelektív gyűjtéséről.

A második fordulóban, a vetélkedő napján a lakossági fa- és bútoripari hulladékok szelektív hulladékgyűjtéséhez, újrahasznosításához kapcsolódóan kaptak információkat a versenyzők, melyek figyelembevételével kellett a feltett kérdéseket megválaszolniuk, illetve a kiadott feladatokat megoldaniuk.

A versenyen való részvétellel a diákok – a tárgynyeremények mellett – a 2024-es felvételi eljárás során +35 intézményi többletpontra lesznek jogosultak, amennyiben a Lámfalussy Kar valamely képzésére jelentkeznek. A vetélkedő vállalati, szakmai partnere a FALCO Zrt., mely hosszú ideje igyekszik meghonosítani a köztudatban, hogy a fa az egyik legsokoldalúbb, anyagában folyamatosan újrahasznosítható termék, ezért a körforgásos gazdaság faipari úttörőjeként örömmel mondott igent az egyetem támogatói felkérésére.

Az első három helyezést iskolánk csapatai szerezték meg:

 1. helyezés: Euratom 1

  Csapattagok: Töreki Virág, Rumpf Ákos, Flaskár János Károly, Dóka Csanád (12. A osztály)
 2. helyezés: All4One

  Csapattagok: Nyerges Milán, Habina Milán, Szabó Júlia, Réczeg Fanni (11. A osztály)
 3. helyezés: Eötvös 12. A

  Csapattagok: Fülöp Boglárka, Fentős Lili, Gerencsér Flóra, Dömötör Anna (12. A osztály)

Gratulálunk!

Célunk a Te sikered!

 

 

 • 1% kampány
 • ELTE Origó Nyelvi Centrum
 • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!