Címke
2023. február 7.

German Zétény 11. B osztályos tanulónk és csapata szerettek volna valami újszerűt alkotni és ebből kifolyólag sokat ötleteltek vállalkozás témában. Egy középiskolás diákoknak szóló előadáson lehetőséget kaptak a saját startup elindítására, amely egy hatalmas lehetőség volt számukra, hiszen meginvitálták őket egy ötletversenyre az IdeaFestre, melynek a fődíja egy egyhetes amerikai út volt.

Mivel számukra nagyon fontos szerepet játszott a környezetvédelem, valamint az energiatermelők újragondolása, így végül az ötletük egy olyan belsőégésű motor lett, amelynek az üzemanyaga a víz. A prototípus megépítése már folyamatban van, amelyet egy ötletversenyre is beneveztek. A csapat a vetélkedőn harmadik helyezést ért el, ahol megismerkedtek Dunaveczki Attila startup koordinátorral, akitől segítséget kaptak a termék piacra kerülésében, mert ez lesz az út a fenntartható jövőhöz.

Tagjaik egy soproni startup közösségnek is, ahol segítséget kaptak abban, hogy ez az elképzelés ne csak ötlet maradjon, hanem egy elérhető késztermék is legyen belőle. Ez a startupper csapat abban is támogatja a tagokat, hogy betekintést nyerhessenek egy vállalkozás belső környezetébe, felépítésébe, tapasztalatokat gyűjthetnek, valamint értékes emberekkel bővíthetik kapcsolati hálójukat.

Zétényék maroknyi csapatának céljai között szerepel az is, hogy meghozzák kortársaik kedvét példájuk követésére, és együtt tegyenek a saját és az emberiség jövőjéért.

Köszönet Martonné Simon Dóra és Vargáné Iváncsics Anikó tanárnőknek, Vincze Csabának, Dunaveczki Attilának, Ábrahám Gergőnek. A Sui Generis célja megreformálni a teljes „belsőégésű motor-iparágat” az egész világon azzal, hogy átalakítjuk ezeket vízmeghajtásúvá. Ez lesz a motor, ami leváltja a fosszilis üzemanyagokat. A jövő motorja.

A csapat tagjai: Sipos Zoltán, German Levente, German Zétény, Nagy Bendegúz és Plechl Csongor.

Elérhetőségük: suigeneris.b2b@gmail.com

Instagram: suigeneris_future

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!