2023. február 22.

Január 27-én megtartotta tisztújító ülését iskolánk diákönkormányzata (DÖK), ahol a szervezet elnökévé választották Besszer Réka 10. A osztályos tanulót.    

Réka! Mindenekelőtt minden pedagógus nevében gratulálok!

Mit kell tudni a diákönkormányzatról annak, aki eddig még nem találkozott vele? Mi a szervezet feladata?


A diákönkormányzat egy alulról szerveződő érdekképviseleti közösség, amelynek a feladata a diákok kéréseinek közvetítése a pedagógusok felé, illetve szükség esetén fordítva, azaz a tantestülettől érkező kéréseket is közvetítenie kell a diákok felé.

Mióta van az irányításod alatt a Diákönkormányzat?

Körülbelül két hete. 2023. február 3-án a diáknapon adta át helyét az előző diákelnök, Flaskár János Károly.

Miből gondoltad, hogy alkalmas vagy erre a címre?

Volt már egy kis tapasztalatom, ugyanis az előző iskolámban is DÖK tag voltam, emellett határozottnak és céltudatosnak érzem magam.

Ajánlotta-e valaki a DÖK elnöki címet?

Igen. Az osztályfőnököm, Simon Géza tanár úr ajánlotta. Nagy örömmel és önbizalommal töltött el, hogy alkalmasnak talált a feladatra.

Milyen érzés volt, amikor megválasztottak?

Boldog és büszke voltam magamra, ugyanis nem volt könnyű dolgom, hiszen nagyon felkészült volt a vetélytársam.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Elsősorban szeretnék egy bált megvalósítani, ugyanis rengeteg érdeklődő lenne rá. Szeretném még az iskola mindennapjait színesebbé tenni, így terveim között szerepel az iskola díszítése, egy projektnap, sítábor, és mindenképpen szeretnék az iskolában osztályok közötti házibajnokságot is szervezni, mint például röplabda, kosárlabda, floorball.

Hogyan valósítod meg a terveidet?

Természetesen a DÖK segítségével, de ezek előtt még át kell beszélnünk, hogy mi az, amit meg tudunk valósítani és mi az, amit nem.

Mennyire számíthatsz a DÖK tagokra, ha egy feladat előtt állsz?

Teljes mértékben számíthatok minden tagra. Az előző diákelnököt is nagyban segítették, így remélem, hogy nekem is sokat tudnak majd segíteni, és sikeresen tudunk majd együtt dolgozni.

Köszönöm az interjút!

Szeneczei László

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!