2023. március 3.

Az idei évi Magyar Parasport Napján az eötvösös diákok a mozgássérültek világával ismerkedhettek meg.

A hétfő reggeli áhítaton a Bëlga együttes Az a baj című zeneszámának nem mindennapi feldolgozásával, az „Azt hiszed, ufó vagyok, az a baj”-jal hívtuk fel a figyelmet az eseményre. A zenén keresztül kaphattunk összefoglalót arról, hogy mi minden zavarja a fogyatékkal élőket, szerintük miben kellene a társadalomnak változnia – és ezt az érintettek „mondják” el a produkcióban.

A testnevelés órák keretében közvetlen tapasztalatok és saját élmények megélésével minden osztály két programon vett részt. Az alsó tornateremben Bihari Csabával és Inczédi Gergővel kerekesszékes ügyességi feladatok, kosárra dobások és kosárlabda mérkőzések voltak, a felső tornateremben pedig ülőröplabda játékkal ismerkedhettek a diákjaink, és játszhattak egymás ellen meccseket.

Célunk, hogy a diákok természetesen tudják kezelni azokat az embereket, akik segítségre szorulnak, és bátran kérdezhessenek az érintettektől. Nyitottabbak legyenek a befogadásra és az elfogadásra, hogy megtapasztalhassák saját korlátaikat és határaikat, valamint kellő empátiával, odafordulással alakítsanak ki kapcsolatokat, ennek megfelelően szocializálódjanak.

Az érzékenyítés az egyszerű tájékoztatásnál sokkal többet jelent, célja: „tudatosan hatni és befolyásolni másokat”, így lehet ez a program: Több, mint játék…

Köszönjük a Soproni Sólymok Sportegyesületnek, Dr. Bihari Csabának, Inczédi Gergelynek a jelenlétet, a türelmet, a kitartást, hogy tapasztalati szakértőként támogatták a munkánkat. Nagyon hálásak vagyunk, hogy mozgalmas és Lélekmozgató két napot tölthettünk velük.

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!