Címke
2023. március 14.

Ezernyolcszáznegyvennyolc, te csillag,

Te a népek hajnalcsillaga!...


Ezekkel a gondolatokkal kezdődött iskolánkban az 1848. március 15-i forradalomra való megemlékezés.

1848. március 15-e a magyar történelem egyik legemlékezetesebb eseménye. Az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete ez a nap, amelynek célja a függetlenség kivívása és az alkotmányos berendezkedés megteremtése volt.

Az idei év igazán különleges, hiszen idén ünnepeltük nemzeti himnuszunk megírásának 200. évfordulóját, és 200 évvel ezelőtt született meg az egyik leghíresebb magyar költőnk, Petőfi Sándor is. Neve összeforrott a márciusi forradalom eseményeivel, annak szimbólumává is vált. Az évforduló alkalmából a mai napon rá is emlékeztünk.

A műsor első részében egy korhű jelenetbe ágyazva legismertebb költeményeiből hallottunk részleteket, majd megelevenedtek eme jeles napnak legfontosabb eseményei is, a 12 pont felolvasásával és a Nemzeti dal egyes részleteinek felidézésével. A korhű jelmezek, az ünnep hangulatát idéző dallamok és a páros táncok igazán emlékezetessé tették ezt a napot.

A műsort Czinder Anita tanárnő és Tóthné Fejes Ildikó tanárnő szervezésében és rendezésében a 10. B osztály tanulói mutatták be.

Az ünnepségről még több fotó itt érhető el!

 

 

 

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!