Címke
2023. március 30.

A magyar kultúra napjáról idén is két vetélkedő formájában emlékeztünk meg. Az egyéni forduló során két feladatsort kellett megoldania intézményünk diákjainak. German Zétény (11. B) a humán, Murai Réka (10. A) a reál kategória győztese lett, összetettben pedig Gárdai Gergő, a 11. B osztály tanulója bizonyult a legügyesebbnek.

Az osztályok közötti megmérettetés számos részfeladatból állt. A játékos feladatsor közös elvégzésén túl egyéni feladatok, kihívások megoldása, illetve teljesítése során is növelhették osztályaik pontszámát diákjaink.

A megadott idézetek segítségével készített pólóterveket Igaz Csilla tanárnő méltatta. Három különdíjast nevezett meg, Kovács Petrát, a 11.B, Bialous Nellit, a 9.B, illetve Marton Zsófit, a 11.A osztály tanulóját. Az élen végzett tehetségek a terveik alapján készült pólót kaptak jutalmul. A harmadik helyen Habina Milán (11. A) végzett, a második Major Kata (11. B) lett. Sok szempontot figyelembe véve a beérkezett 36 pályamunka közül Igaz Csilla tanárnő Vizmati Vivien, 12. A osztályos tanuló munkáját nevezte meg győztes alkotásként.

A versenysorozat elején az osztályok egy-egy népmesét kaptak, amit pár állókép segítségével kellett megjeleníteniük. Ezek alapján egy másik osztálynak egy történetet kellett kitalálnia. Tomics Orsolya értékelte a beérkezett meséket. Két történetet emelt ki végül, a 10. D osztály „Francia forradalom”, és a 9. B osztály, „A szent kakas” című meséjét.

A teszt kitöltésének napján az osztályfőnökök által kijelölt két-két diák a díszteremben vett részt egy általános műveltségi vetélkedőn. A Szentpáli Csaba és Szittner Ágnes által levezényelt megmérettetésen a 10., 11. és a 12. A osztály diákjai végeztek holtversenyben az élen.

Az összesített versenyben végül pár pont döntött a végső sorrenden. 2023-ban harmadik helyen a 11. B, másodikként a 9. B osztály végzett. Idén 94 ponttal a 11. A osztály nyerte meg a vetélkedőt.

Képek a magyar kultúra napi vetélkedőről, feladatokról, pólótervekről itt található.

Szívből gratulálunk!

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!