2023. április 17.

Április 16-án, a soproni papréti ortodox zsinagógában emlékezett Sopron városa a holokauszt áldozataira. A Soproni Önkormányzat által alapított Soproni Zsinagógáért Közalapítvány az elhurcolt és elpusztított soproniak nevének felolvasásával tartott megemlékezést. Az alapítvány célja, hogy ezen az emléknapon minden évben több és több soproni diák is részt vegyen. Ennek okán soproni középiskolák diákjai és tanárai csatlakoztak a felolvasókhoz, kik között országgyűlési, önkormányzati, egyházi, valamint civil szervezetek képviselői is jelen voltak.

A megemlékezés és a nevek felolvasása emlékeztette a megjelenteket arra, hogy egy név nem csupán egy név, hanem egy élet, egy életút. Az eseményt Gönczölné Veronika éneke kezdte, majd zárta. A zsinagógából a Holokauszt Emlékműhöz vonultak az egybegyűltek, ahol koszorúzással és főhajtással tisztelegtek az áldozatok emléke előtt.

Az eseményen iskolánkat Rabi Máté, 12. C osztályos tanuló, valamint Varga Anda tanárnő képviselte.

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!