Címke
2023. április 17.

A soproni Széchenyi István Gimnázium német nyelvi munkaközössége ebben a tanévben nyolcadik alkalommal szervezte meg a megyei szintű német nyelvi versenyt a 9-10. évfolyamok számára. Az OKTV, érettségi és nyelvvizsgák anyagához igazodó nyelvi vetélkedőn iskolánkat a kilencedik évfolyamból nyolc tanuló képviselte. Diákjaink az írásbeli fordulón nagyon szépen teljesítettek.

A 2023. április 14-én megrendezett szóbeli döntőre két versenyzőnk kapott meghívást: Körbler Lena (9. B) és Heinrichs Dávid (9. A). Tanítványaink lelkesen készültek a szóbeli fordulóra, ahol az „Unser Online-Leben” témában készült prezentációjukkal, szituációs gyakorlat megoldásával és képleírással mérték össze tudásukat a megye legjobbjaival. A szoros versenyben a zsűri elismerően nyilatkozott Lena és Dávid teljesítményéről, és emléklappal jutalmazta őket.

Ezúton is köszönjük Gyura Zsófia és Király Judit tanárnők tanítványainak (Haász Janka Lívia, Heinrichs Dávid Kristóf, Mersich Adrienn, Mészáros Nóra, Paizs Gábor 9. A, Fonyó Petra, Körbler Lena, Molnár Nikolett Anna 9. B) versenyen való részvételét és gratulálunk az eredményeikhez!

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!