Címke
2023. április 18.

Röplabda Diákolimpia lány V-VI. kategória (Debrecen, 2023.04.14-16)

Országosan ebben az évben több, mint 150 iskolai lány csapat nevezett a 2022/23-as tanév „B” kategóriás (amatőr) Röplabda Diákolimpiára. Az Eötvös röplabdás lányai megyei győztesként jutottak a debreceni országos döntő legjobb 20 csapata közé.

Pénteken délután és szombaton délelőtt a csoportmérkőzésekre került sor. Az első meccset a Keszthely ellen 2:0-ra nyertük meg, majd a miskolci csapattal szoros meccset játszva 0:1-ről tudtak jó csapatjátékkal fordítani a lányok: 2:1-re győztünk.

A szombat reggeli mérkőzésen a tavalyi bajnok Budakeszi csapatával mérkőztünk meg, ahol az is gátolta a játékot, hogy tudták, kik állnak velük szemben. Az utolsó csoportmérkőzésen esély volt a legjobb nyolc közé kerülni… Nagy reményekkel és talán fáradtsággal játszottak lányaink a Békéscsaba ellen, voltak jó pillanatok és lett nagy elkeseredés, sajnos, nem tudták megmutatni a tudásukat.

Így a csoportmeccseket követően a 9-12. helyért küzdhettek, először az esztergomi röpisekkel a szombat délutáni keresztjátékban. Erre a mérkőzésre sikerült Nagy László edzőnek lelket önteni a csapatba, és újból egy lelkes, győzni akaró csapat lépett a pályára. Meg is lett az eredménye: a soproni Eötvös csapata bent van az első tízben!

Vasárnap az utolsó mérkőzésen a bajai csapat ellen küzdöttek a lányok és egy-két kimagasló teljesítménynek köszönhetően, ismét 0:1-ről fordítottunk. Hatalmas véghajrával az utolsó szettben 11:14-es ponthátrányból 16:14-es szett győzelemmel, az Eötvös csapata az értékes 9. helyet szerezte meg.

Iskolánk történetében először, bekerültünk az Országos Röplabda Diákolimpia Döntő legjobb tíz csapata közé, ahol a három nap alatti hat mérkőzésből négyet megnyertünk.

Egy kis szerencsével, ha nem a legerősebb csoportba kerülünk a sorsoláskor… (a mi csoportunkból két csapat is a legjobb négyben végzett) …, de a sportban nincsen ha…

Rengeteg tapasztalatot és élményt szereztünk. Elégedettek vagyunk a lányok játékával, gratulálunk a csapatnak.

A csapat tagjai:

Lendvay Zsófia (csapatkapitány), Szabó Emese, Varga Julianna 12.A

Molnár Rebeka 13.évf,

Horváth Regina, Simon Eszter 10. A

Benke Evelin, Kiss Jasmin, Benke Villő 10. B

Hohenwarter Júlia, Kovács Lara, Szép Anna 10. C

Edzők: Szittner Lajos, Nagy László

 

Gratulálunk!

Célunk a Te sikered!

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!