Címke
2023. május 9.

A májusi sétánkon Sopron zöld szíve, a Botanikus Kert kellemes virágillattal és igazi színkavalkáddal fogadott minket. Péterfalvi Ágnessel, a Botanikus Kert vezetőjével, ezúttal a kert Panoráma út felöli részében, a sziklakertben és a tankertben jártunk, és megtudtuk, milyen nagy szerepet tölt be az egyetem fenntarthatóságra összpontosító képzési és kutatási tevékenységében az egyetemi kampuszt körülvevő növénygyűjtemény és annak fejlesztése.

szikla

Miközben a ritkaságnak számító orchideában, rózsaszínű gyöngyvirágban, a változatos színekben pompázó bazsarózsákban és rhododendronokban gyönyörködtünk, hallottunk az úgynevezett biomonitoring rendszerről, melynek lényege, hogy a kutatók a méhcsaládok által begyűjtött anyagok kémiai elemzéséből következtetnek a környezet állapotára, változásaira.

rhododendron

Péterfalvi Ágnes beszámolt a jövőbeni terveikről, többek között a sziklakert pályázati támogatással történő felújításáról, az építőművész hallgatókkal együttműködésben megvalósuló, fogolyneveldének otthont adó, környezetbe illő faépület tervezéséről és kivitelezéséről. A Botanikus Kert és az egyetemi karok közötti szoros együttműködésnek, a természet és a művészetek egységének szép példáját láthatjuk már most is az üvegházban, ahol grafikákból összeállított kiállítás várja a látogatókat új funkciót adva ezzel a növényháznak.

A Botanikus Kert az év minden napján szeretettel várja a kikapcsolódni, feltöltődni vágyókat, és számtalan érdekességgel szolgál még a természetkedvelőknek is! Tartsatok velünk a következő tanévben is!

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!