Címke
2023. május 30.

„Évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében!” (Hermann Ottó)

2009-2015 között minden évben rendeztünk a Madarak és fák napja alkalmából kirándulással egybekötött vetélkedőt. Néhány év kihagyás után idén újra felélesztettük ezt a hagyományt. Öt-hat fős csoportok jelentkezhettek a versenyre, amelyre a témaköröket (év fája, év madara, év emlőse, év hala, év lepkéje, fafaj- és madárfelismerés) előre megadtuk.

mad_fak

A túra útvonala a Sörházdombi-kilátótól indult, ahonnan a Deák-kút, a Trianon-emlékpark, a Vadászati-tanösvény érintésével kellett eljutni a Fáber-rétre. A tájékozódást egy előre megrajzolt térkép segítette, az útvonal mentén pedig 5 állomáson kollégáim tettek fel kérdéseket a csapatoknak az előre megadott témákban.

A jelentkezők közül a 9. B osztály Jégmadár (Balla Zoé, Nagy Kleopátra, Pap Gréta, Szalay Emese, Szántó Terézia, Sós Lili, Erdélyi Kenéz) csapata lett az első.

mad_fak 2

Igazi kirándulóidőben tudtunk egy szép szombat délelőttöt eltölteni az erdőben, hiszen a fő cél az volt, hogy végre kicsit kimozduljunk a szobából, az íróasztal, a számítógép mellől. Akik eljöttek, jó érzéssel, felfrissülve térhettek haza.

Köszönöm mindenkinek a részvételt, kollégáimnak a segítséget, és remélem, jövőre újra találkozunk az erdő fáival, madaraival.

Vargáné Iváncsics Anikó

 

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!