Címke
2023. június 9.

„Több, mint játék… az elfogadás tanítása, érzékenyítés” c. mesterprogram keretében, a tizedik évfolyamnak szervezett JÁTÉKFESZTIVÁLon, játékos, gyakorlati feladatokon keresztül tapasztalhatták meg a résztvevők a  fogyatékos és idős emberek mindennapjait érintő kihívásokat, a speciális élethelyzetükből adódó nehézségeket. Így egy másfajta, empatikusabb és pozitívabb szemlélet alakulhat ki a diákokban.

l_1

A program elején a Virágfűzér Napközi Otthon fiataljai jeleléssel adtak elő egy zeneszámot, majd Nagy Barnabás mese mondását élvezhettük.

Azután az állomásokon körforgásban lehetett kipróbálni a tevékenységeket, a különböző képességek, kompetenciák fejlesztésére.

l_3

A programok között volt gyöngyfűzés-gombvarrás sütőkesztyűben, hosszított kar, egyensúlyozás, íráskészség fejlesztés; beszédlánc, tabu játék egy kicsit másképp; egyszerű műveletsor, homloktükör; együttműködés - egyedül nem megy…; mindennek megvan az ideje…napirend; párosítás tapintással, hallás után, illatfelismerés, Braille-írás; jeltér, activity -mutogatással.

A művész negyedben: a SOSZI-sok alkotásaiból rendeztünk kiállítást, valamint lehetőség volt kézműveskedni (subázni, gyurmázni, varrni), közben pedig énekelgetni.

l_3

Úgy gondolom, hogy egy szemléletformáló foglalkozás (ismeret, tudás, személyes tapasztalat) sokat adhat ahhoz, hogy minden adottságból, helyzetből a legtöbbet tudjuk kihozni.

A fogyatékos emberek példája megtanít arra, hogy az akadályok hittel és kitartással leküzdhetők. Az itt szerzett élmények nagyban befolyásolhatják a későbbi döntéseinket, szemléletmódunkat, mert ez „Több, mint játék…”

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!