2023. július 4.

El sem tudjuk képzelni, hogy mennyi napenergia jut a Földre a napsugárzásnak köszönhetően. A földfelszín minden egyes négyzetméterét nagyjából 1000 Joule napenergia éri másodpercenként. Ezt az óriási mennyiségű erőforrást, - amely korlátlanul áll rendelkezésre - érdemes hasznosítani! Nem is meglepő, hogy éppen ezen tulajdonságai miatt vált mára a napenergia az egyik legnépszerűbb megújuló energiaforrássá.

Fenntartónk, a Magyarországi Evangélikus Egyház támogatásával iskolánk mindkét épületében kiépítették a rendszert, ahol a napenergiát aktív módon tudjuk hasznosítani. Ez azt jelenti, hogy külön erre a célra készített eszköz (kollektor, napelem) segítségével alakítjuk át a Nap sugárzási energiáját villamos energiává. A napelemeknek működésük során nincsen semmiféle CO2 kibocsátása.

n_1

Nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre, számos programmal és rendezvénnyel ösztönözzük diákjainkat a környezettudatos életre. Ezért fontos nekünk, hogy környezetbarát, zöld, megújuló energiát termeljünk intézményünk számára, amely a villamos áram költségét jelentős mértékben csökkenti. A kivitelezést egy helyi vállalkozás, a Szoláram végezte, melynek munkatársai több éves szakmai múlttal rendelkeznek a különböző technológiájú, illetve működésű fotovoltaikus rendszerek telepítésében.

n_2

A zöldenergia kifejezést ma már egyre gyakrabban hallani, ami jól szemlélteti, hogy a világban globális szinten is megkezdődött az átállás a nem megújuló energiaforrásokról az alternatív energia felé. Elmondható, hogy aki napelemet használ, az tesz a környezetünk megóvása érdekében. 

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!