2023. augusztus 22.

Elindult a Tudásszomj Podcast, melyet iskolánk magyartanára, Varga Anda, valamint a győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium magyartanára, Rétfalvi Árpád indított útjára az EPSZTI (Evangélkus Pedagógiai Intézet) támogatásával.

A podcast elindítását nem előzte meg hosszas előkészület, mondhatni pár nap alatt fogalmazódott meg, hogy egy korábbi szakdolgozati témát – az anyanyelvi hallásértés fejlesztésének fontossága – és egy régebben megfogalmazódott ötletet – evangélikus tananyagfeldolgozó podcast – összekössük. Mindezt az EPSZTI égisze alatt, mely évek óta kiemelt figyelmet fordít a digitális tananyagok létrehozására. Egyelőre két mintapodcast született meg, de a célunk már most világos: egy olyan platform és olyan minőségű tartalmak létrehozása, melyeket azon túl, hogy diákok és tanárok hallgatnak, használnak, arra is ösztönzi a hallgatókat, hogy csatlakozzanak hozzánk. Ugyanis nem titkolt hosszútávú tervünk, hogy a készítésbe, a szövegek megírásától kezdve a vágásig, feliratozásig be tudjuk vonni a diákokat.

Eleinte, a 2023/24-es tanévben, a kilencedikes irodalom tananyagot dolgozzuk fel havi egy-egy új epizód formájában, de a következő tanévtől kezdve szeretnénk, ha ez bővülne a többi évfolyam és más tantárgyak ismeretanyagának feldolgozásával.

A podcast Facebook oldala itt linken érhető el. 
A Tudásszomj YouTube csatornája itt, az első epizód linkje (Balassi Bálint kora és életműve) itt, a második epizód linkje (Balassi Bálint istenes versei, Adj már csendességet) pedig itt érhető el.

Varga Anda
magyartanár

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!