Címke
2023. szeptember 18.

Kilencedik alkalommal rendezték meg az evangélikus iskolák diákönkormányzatainak találkozóját Balatonszárszón az Andorka Rudolf Konferenciaközpontban. Az erőszak, az agresszió, a bántalmazás mellett az iskolák jógyakorlatairól is tanácskoztak a rendezvényen. Iskolánk a pályaorientációs napját mutatta be, amelyet minden évben rendszeresen megrendezünk. Ennek fontosságát jelzi, hogy a mai összetett világukban rengeteg információ zúdul a diákokra, ezek között segít eligazodni a pályaorientációs projektnap a 10. évfolyamos diákjainknak. Tanulóink nemcsak interaktív foglalkozás keretében ismerkedhettek meg az általuk érdekesnek talált szakmákkal, hanem a bemutató filmek mellett valódi szakemberekkel beszélgetve is szembesülhettek azzal, hogy elképzeléseik egy adott területről mennyire reálisak.

B 1

A balatoni rendezvényen a résztvevő iskolák előadásai hangzottak el a témában, majd workshopokon és tréninggyakorlatokon vettek részt a küldöttek. Az iskolák képviselői a védelemről, a bizalomról és a felmerülő problémákat orvosló lehetőségekről is tanácskoztak.

B 2

Jó hangulatban telt ez a három nap, az érdekes előadások mellett kapcsolatok, barátságok is születtek. Természetesen a „magyar tenger” partján nem maradhatott ki a hajózás és a fürdőzés sem. Iskolánkat Besszer Réka és Németh Sára 11. A osztályos tanulók, valamint Simon Géza Botond a diákönkormányzat munkáját segítő tanár képviselte.

Fotó: Evangélikus Nevelés - Magyari Márton

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!