Címke
2023. szeptember 22.

Szeptember 21-én rendezték meg a VI. Országos Közlekedéstörténeti Konferenciát Nagykanizsán. A rendezvénysorozat fő témája ezúttal "A közlekedés hatása egyes települések és a régiók életére ‒ Fókuszban a közlekedés" volt. A fenti tematikában hallgathatták meg a résztvevők iskolánk tanárát, Varga Gábort is, aki "A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút népességnövelő hatása a vasúti hálózata mentén" címmel tartott előadást.

v_1

Bemutatójában kitért az Észak-Nyugat Dunántúl fontosabb településeinek lakosságszám változásaira, melynek jelentős mozgatórugója volt a vasúti hálózatok elterjedése. Következtetésében hallható volt, hogy Sopron és környékének gazdasági mutatói még a trianoni határmeghúzást követően sem romlottak, sőt! tovább növekedtek. Az 1920-as és 1930-as évek nyugati határa nem választotta el a korábban jól működő gazdasági,-és kulturális közösségeket. Ebben az időszakban is majdnem mindenhol lakosságszám növekedés volt tapasztalható.

Pár fontosabb részlet az előadásból
Pár fontosabb részlet az előadásból

Iskolánk tanára már több, mint egy évtizede foglalkozik Magyarország és a Kárpát-medence gazdaságtörténetével, melynek tapasztalatait gyakran alkalmazza nemcsak a tanóráin, hanem projektnapokon és a tematikus kirándulásokon is. 

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!