2023. október 2.

Az elmúlt tanév utolsó tanítási hetében szerveztük meg iskolánk első jótékonysági ruhavásárát, az „Eötvös- TuriMuri”-t. A vásár bevételét az iskola közössége az Autitok Egyesületének ajánlotta fel, melyet iskolánk képviseletében Biczóné Pityer Gabriella és Király Judit tanárnő adott át a hétvégén a Sajátos Nevelési Igényűek Regionális Találkozóján.

aut_4

Az Autitok Egyesület fontos szerepet tölt be városunk életében, hiszen nagyon sok segítséget nyújtanak azoknak a családoknak, akik például autista gyermeket nevelnek. 2015-ben szülők, pedagógusok maroknyi kis csapata hozta léte az Autitok Szülőklubot. Az egyre bővülő létszámú szülőklub 2017-ben alakult át egyesületté, melynek célja továbbra is az autizmusban érintett családok támogatása és segítése.

aut_5

A találkozón olyan szakemberek osztották meg tapasztalataikat a résztvevőkkel, akik rendszeresen foglalkoznak sajátos nevelési igényű tanulókkal. A rendezvény résztvevőit többek között a Macskakő Gyermekmúzeum Zene- és Művészetterápiás csoportja, a Zsirai Színjátszók, a Virágfűzér Egyesület szórakoztatta, közben pedig interaktív pontokon (lufihajtogatás, kézműveskedés, origami, arcfestés) várták a látogatókat. Reméljük, hogy támogatásunkkal iskolánk is hozzájárulhat az Autitok Egyesület munkájához.

Fotó: Griechisch Tamás

 

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!