Címke
2023. október 13.

Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnáziumban nyolcadik alkalommal rendeztük meg a Menyhárt Renáta Női Röplabda Emléktornát, melynek célja a röplabda sportág népszerűsítése, versenylehetőség biztosítása az evangélikus iskolák amatőr női röplabda csapatai részére. A versenyen öt evangélikus iskola csapata mérkőzött meg egymással.

Menyhárt Renáta az intézmény néhai testnevelőtanára nevéhez kötődik az evangélikus gimnáziumok közti tornák kezdeményezése. A röplabda játékban a forgás azt is szimbolizálja, hogy mindenkire szükség van, senki sem szorul perifériára a csapatban. Menyhárt Renáta ezt a szellemiséget adta át a tanítványainak és az alapítvány is szeretné ezt tovább őrizni.

A tornát Csiszár Szabolcs Sopron alpolgármestere zárta.

A torna végeredménye:

  1. helyezett: Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium - Budapest
  2. helyezett: Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium – Sopron
  3. helyezett: Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium - Budapest
  4. helyezett: Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium – Győr
  5. helyezett: Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium - Nyíregyháza

Legjobb játékos: Baranyai Sára - Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium - Budapest 

Az alapítvány évente jutalmat ajánl fel, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium a sportban kiemelkedően tehetséges tanulónak. 2023-ban a díjazott: Horváth Regina 11. A osztályos tanuló.

A tornáról több kép itt található!

 

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!