Címke
2023. november 8.

Az Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet (EPSZTI) által kiadott Evangélikus Nevelés pedagógiai szakfolyóirat legfrissebb, 33. számában iskolánk két pedagógusának cikkei is megjelentek.

Szücs-Szabó Anett cikke Íráselőkészítő stratégiák használata a nyelvoktatásban, míg Varga Anda írása az Az anyanyelvi hallásértés fejlesztésének lehetőségei digitális eszközökkel címmel került nyomtatásba.

a_1

Szücs-Szabó Anett cikkének összefoglalója: A tanulási stratégiák használata és az eredményesség szoros kapcsolata az oktatás minden területén bizonyított. Kutatásomban az íráselőkészítő stratégiák szövegminőségre gyakorolt hatását vizsgáltam az angol, mint idegen nyelv oktatása terén. Az eredmények arra engednek következtetni, hogy ezen módszerek együttes használata, illetve az írás, mint folyamat megközelítés beemelése a tantervbe szerepet játszik a szövegminőség javításában, és ugyanúgy használható anyanyelvű szövegek írása során, mint a kutatás fókuszában lévő idegen nyelvű íráskészség fejlesztésében.

Varga Anda cikkének összefoglalója: A mai világ egyre inkább a vizualitás irányába tart. Ennek ellenére nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy kommunikációnk alapja egymás megértése, melyhez elengedhetetlen a hallásértés készségünk, illetve annak fejlesztése. Kutatásom, cikkem célja, hogy ezt alátámasszam, felhívjam a kollégák figyelmét és a továbbiakban utat törjek a hallásértés hangsúlyosabb fejlesztésének az anyanyelvi órán.

Az idei évben a teljes folyóirat kevés példányszámban jelent meg nyomtatott formában a "teremetésvédelem és a digitalizáció" jegyében, azonban az alábbi linken minden cikk teljes hosszában olvasható.

A folyóirat itt érhető el.

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!