Címke
2023. november 9.

November 8-án délután ismét megrendeztük iskolánk hagyományos idegen nyelvi csapatversenyét, melynek témája ezúttal Sopron volt.

A nyelvi délutánon tizenegy csapatban, több mint ötven diák mérte össze a tudását játékos feladatok formájában. A diákcsoportok előzetes feladatként egy szelfin mutatták be a zsűrinek a csapat kedvenc helyét Sopronban.

ny_1

A vetélkedő elején a résztvevőknek egy totó kitöltésével kellett számot adniuk Sopron történetével, nevezetességeivel kapcsolatos tudásukról, majd rövid leírások alapján kellett felismerniük a város látnivalóit, mint például a Tűztornyot, a Stornó-házat vagy a Szentháromság-szobrot. A számos angol és német nyelvű feladat közül a jelenlevőknek talán a városnéző kisvonat programjának összeállítása és a reklámplakát megtervezése tetszett a legjobban, de lelkesen keresgélték a térképen a legjobb éttermeket, azonosították angol nyelvű leírás alapján a magyar konyha jellegzetes ételeit, illetve érdeklődéssel kóstolgatták a soproni németség gyakran fogyasztott, régi receptek alapján készült süteményeit (a babos pogácsát és a mazsolás kuglófot).

ny_2

Az idei vetélkedő a „Fuss és suttogd!” játékkal zárult, aminek a keretében a csapatok egy-egy angol vagy német nyelvű, Sopronról szóló információ továbbadásával szereztek értékes pontokat.

A nyelvi délután vidám hangulatban telt. Minden csapat jól érezte magát és boldogan vette át az ajándékát.  Köszönjük az iskola és a támogatóink (Cédrus Könyvkereskedés és Antikvárium, Tourinform Iroda) által felajánlott ajándékokat és gratulálunk a szoros verseny valamennyi résztvevőjének és különösen a dobogós csapatoknak:

  1. helyezett: ALLES WISSER (Bella Bonita 12. A, Kulcsár Nazim12. A, Skala Nóra 12. B, Szimel Anna 12. B)
  2. helyezett: PATADRA (Mersich Adrienn 10. A, Mészáros Nóra 10. A, Pásztor Kata 10. A, Udvardi Panka 10. A)
  3. helyezett: 4 CHANCE (Németh Barbara 11. B, Pál Nóra 11. B, Prajczer Bianka 11. B, Rab Fruzsina 11. B)

 

Gratulálunk!

Célunk a Te sikered!

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!