2023. november 16.

Az Országos Mentőszolgálat jóvoltából egészségügyi tanulóink mentőszimulációs gyakorlaton vettek részt a Soproni Mentőállomáson. Csapatunkat Csillag Zoltán mentőtechnikus, az OMSZ (Országos Mentőszolgálat) kommunikációs munkatársa fogadta, aki információkat osztott meg az OMSZ működésével, felépítésével kapcsolatban, valamint bemutatta a soproni állomást.

m_1

Diákjaink megtekinthették a mentők eszközparkját, az esetkocsit és a mentőorvosi kocsit. Az autó ugyan betegeket nem tud szállítani, azokhoz az esetekhez riasztják, amelyek ellátásában a legmagasabb szintű szakmai felkészültségre, felszereltséggel bíró mentőegységre van szükség. A mentőorvosi kocsin vagy mentőorvos, vagy mentőtiszt és egy mentőápoló végzettségű mentőgépkocsi vezető teljesít szolgálatot.

m_22

Hegedüs Noémi mentőtiszt és Csillag Zoltán mentőtechnikus ABCDE betegvizsgálatot, valamint megtartott keringésű betegek emelt szintű légútbiztosítását (RSI) mutatták be egy erre a célra kifejlesztett szimulációs babán. A gyakorlat végén diákjaink gyakorolhatták, hogy milyen rögzítési technikát kell alkalmazni súlyos testi sérülés esetén.

m_33

Csillag Zoltán elmondta, nemcsak a férfiak előtt áll nyitva a szakma, hanem a hölgyek jelentkezését is várják a Mentőszolgálathoz.

Tanulóink sok új szakmai tapasztalattal, ismerettel és élményekkel gazdagodtak, megtapasztalhattak olyan helyzeteket is, amelyeket csak rohamkocsiban lehet demonstrálni.

Köszönjük a lehetőséget az Országos Mentőszolgálatnak!

Még több kép a gyakorlatról itt található!

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!