2023. november 30.

A nyílt óráinkon a pályaválasztás előtt álló nyolcadikos diákok megnézhették tanóráinkat, valamint bepillantást nyerhettek az Eötvös mindennapjaiba. Bekapcsolódtak a humán és reál tárgyak mellett a testnevelés, a klasszikus balett és az egészségügyi ágazat óráiba is.

A Nyitott Kapuk Napján részletesen bemutattuk az érdeklődő szülőknek és diákoknak az iskolánkat, a képzéseinket, a felvételi eljárás menetét és bemutatkoztak a leendő osztályfőnökök is.

Olyan tudást szeretnél, amely megalapozza a jövődet?

Iskolánkban szakmai tárgyakból emelt óraszámban folyik az oktatás. A nálunk szerzett egészségügyi végzettség értékét jól mutatja, hogy a tanulók képzését, az iskolával szerződésben álló Semmelweis Egyetem koordinálja, így lehetővé válik bizonyos tárgyak, eredmények beszámítása a későbbi felsőoktatási tanulmányokba, akár a képzési idő jelentős rövidítése mellett.

Az előadóművészet ágazat kortárs-modern táncos szakirányú képzés az előadóművészet bármely táncterületére vonatkozó ismereteket biztosít. Iskolánk együttműködik Sopron Balettel és a Győri Balettel, ezért a diákok ott töltik a szakmai gyakorlatukat ahol rutint szereznek a színpadi produkciókban.

Kis csoportokban kellemesebben és hatékonyabban tanulhatsz!

Iskolánkban matematikából, idegen nyelvből, egészségügyi tárgyakból és digitális kultúrából csoportbontásban folyik az oktatás, hogy a tanórákon jobb eredményeket érj el.

ITK ORIGÓ Nyelvvizsgaközpont referenciaintézménye vagyunk

Az Origó partnerintézményeként lehetőséget biztosítunk diákjainknak, hogy felmérjék idegen nyelvi tudásukat. A feladatsorokat az Origó nyelvvizsgaközpont állítja össze és bocsátja rendelkezésünkre, partnerintézményi szerződésünk alapján ingyenesen. Az eredmények alapján javasoljuk, hogy jelentkezzetek be a nyelvi szintnek megfelelő vizsgára.

Eötvös Tehetségpont

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács illetékes szakmai bizottsága döntése alapján iskolánkban Eötvös Tehetségpont alakult, melynek célja, hogy a tehetségpont-hálózatot továbbfejlessze, bővítse. A tehetségpont segítségével alakult iskolánk diákzenekara a 8. ÓRA.

A tehetséggondozás területei intézményünkben:

 • Évente egyszer német-angol nyelvi vetélkedőt tartunk
 • Matematikából figyelemmel kísérjük a kiemelkedő tanulókat, matematika ill. informatika versenyre nevezzük őket
 • Az iskola rajz és vizuális kultúra tanára rajz szakkör keretében készít fel az érettségire, a felsőoktatási felvételi vizsgára
 • Folyamatosan zajlik a zenei tehetségek felkutatása, gondozása és megjelenési lehetőségeinek biztosítása
 • A mindennapos testnevelés keretén belül a négy év alatt a diákok több sportággal ismerkedhetnek meg,
 • Figyelemmel kísérjük a kosárlabdában tehetséges fiatalokat is, amelyben a Soproni Darazsak Sportakadémia van a segítségünkre
 • Évente rendezünk kulturális vetélkedőt a tanulóközösség számára
 • Diákjaink kiscsoportos emelt szintű érettségi felkészítésben vesznek részt

Középiskolánk feladata nem csupán az, hogy elkísérjen az érettségiig, hanem az is, hogy felkészítsen az életre, és megtartó közegként a matúra után is segítségedre legyen. A két pályaválasztási rendezvényünkre több mint háromszáz érdeklődő látogatott el.

Fotógaléria a nyílt órákról itt, több kép a Nyitott Kapuk Napjáról pedig itt érhető el.

 • ECL Vizsgarendszer
 • 1% kampány
 • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!